greenpark600LS

eye of the tiger S

DC1 op stoom in Heemskerk

10-02-19 DSS DC1 - Green Park Aalsmeer DC1 19-50 (9-24)

Een druiligere dag vandaag. Nat, bewolkt, vies. Meer kan ik er niet van maken. We spelen vandaag in Heemskerk, de Waterakkers, zwembad en sporthal. We komen hier om te winnen vandaag, niets meer en niets minder. Sommige meiden hebben gisteren een goede warming up gespeeld met de B2, nu weer voor het “echie”. DSS heeft het lastig, staan in de onderste regionen en zullen er alles aan moeten doen om vandaag iets te kunnen betekenen.image 2019 02 10 4

1e helft. Het verschil is al heel snel duidelijk. Binnen no-time lopen we uit naar een 0-6 voorsprong. Danila heeft het op haar heupen en scoort maar liefst 5x, de andere komt van Kymani. DSS kan wel wat terug doen, maar zullen de schade vooral moeten beperken. Aalsmeer verdedigt aanvallend. Dat houdt in dat we relatief veel doelpunten tegen krijgen. Je zou 6-0 kunnen verdedigen, of, om een voetbalterm te gebruiken “De bus kunnen parkeren”. Dan is er geen doorkomen meer aan, maar dat is niet ons spelletje. Aanvallend verdedigen om de break te kunnen lopen. En dat lukt vandaag maar eens te meer. Zoef-zoef .. of Flits-flits … voor je het weet zijn ze er uit. De tussenstand is 9-24. Ook hier overigens weer aardig wat publiek, mooi spelletje om naar te kijken, ik begrijp het inmiddels wel.

2e heflt. Ontspanning in de kleedkamer hoor ik na afloop. Ja, niet zo gek met zo’n tussenstand. Maar goed, staat toch ook wel wat op het spel. image 2019 02 10 3Elk doelpunt levert bij veel meiden € 0,05 of €0,10 op voor het toernooi wat we in Juni gaan spelen in Verl, Duitsland. Met de vele sponsoren loopt het bedrag dan ook leuk op. Alvast een heel groot “dank-je-wel” namens de meiden. Terug naar de wedstrijd. De ontspanning in de rust doet de meiden goed. Die gaan gewoon door met waar ze mee geëindigd waren … doelpunten maken. Hier staan een paar toppers waar we echt trots op mogen zijn. Met een super begeleiding en dat mag ook wel weer eens genoemd worden. Trainen, trainen en nog eens trainen .. totdat je er bij neer valt. En dat maakt, naast het talent, telkens weer het verschil. Het maakt eigenlijk niet uit wie er speelt vandaag, de score loopt verder en verder op. Jeroen Hölscher is “de Sjaak” als dochter Lisa de 30e maakt. Dat betekent een taart bakken en trakteren. De moeders maken zich al lekker met lava-cake en karamel … mits … er geen 40e valt. Renée de Rooij doet wat ze anders nooit doet …. Ik neem de fakkel over van Jeroen … of toch niet .. we lopen zelfs uit naar een 50e doelpunt. En tsjaa .. Danila doet het gewoon weer … Herman mag gaan bakken …. We gaan ons opmaken voor het NK … Save the Date .. 13 April.

DC1 maakt grote stap richting NK-toernooi

02-02-19 Green Park Aalsmeer DC1 - Juro Unirek VZV DC1 28-21 (16-15)

Vorige week moesten we onze meerdere erkennen in SEW en even afhaken, maar het seizoen is zeker nog niet gespeeld, we hebben nog zoveel mooie wedstrijden en toernooien voor de boeg. Eigenlijk is het nu pas begonnen. Vandaag staat VZV op het programma, ook niet misselijk om tegen te spelen. Stevige dames, groot vooral, krachtig. Onze heenwedstrijd ging gewonnen, dus ook vandaag in het thuisduel moeten we de punten in Aalsmeer kunnen houden. Maar alleen als iedereen er scherp voor is. Aan het publiek zal het vandaag niet liggen, zaal 2 in de Bloemhof is weer goed gevuld, onze meiden trekken de aandacht van handbal liefhebbers.

image 2019 02 04 21e helft. Onze start is sterk. Verdediging staat als een huis en sluit op het juiste moment. Het is even aftasten, maar het voelt goed. In de “flow” blijven van de laatste weken, dan moet het ook lukken om deze wedstrijd te winnen. We komen eerst op een 2-0 voorsprong via Danila en Cynthia als VZV aanhaakt en in het spoor probeert te blijven. En dat lukt ze aardig, ze laten Aalsmeer niet verder weglopen en we zien twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. Spanning in de wedstrijd, dat is altijd leuk en er gebeurt van alles. Aalsmeer slaat weer een gaatje van 2 doelpunten en VZV komt net zo makkelijk weer terug. Heel even komen ze zelfs op voorsprong, maar we gaan toch de rust in met een kleine voorsprong. 16-15 met rust door een laat doelpunt van Lisa. Lekker gespeeld, verschil niet kunnen maken.image 2019 02 04

2e helft. VZV start en maakt direct gelijk. Nog even gaat het heen en weer, maar dan weet Aalsmeer het gat te vergroten. De looppatronen, waar zo veel op geoefend wordt, werpen hun vruchten weer af. Ineens lopen we uit naar een 22-17 voorsprong. Roos heef het vizier opscherp staan en ook Cynthia is vanaf de hoek erg gevaarlijk. Beiden ondersteund door alle andere meiden, niemand die verzaakt vandaag. VZV sputtert nog even wat na maar als Aalsmeer nog even het gas er op gooit lopen we uit naar een mooie 28-21 overwinning. En dat is een hele lekkere. We blijven op een sterke 2e positie in de Jeugddivisie West staan en mogen ons heel voorzichtig gaan verheugen op deelname aan het NK toernooi op 13 en 14 april. Ooh jaa .. en als jullie ons willen sponsoren, dat kan ! Lees daarover de diverse berichten in de media !

 

DC1 moet buigen voor SEW Westfriesland 

26-01-19 SEW Westfriesland DC1 - Green Park Aalsmeer DC1 27-19 (14-8)

Dit zijn de wedstrijden waar het om draait, de wedstrijden waar je een heel seizoen keihard voor traint, de krenten in de pap. Zomaar wat clichés voor de wedstrijd van het jaar. Om het kampioenschap in de Jeugddivisie West. De voorbereidingen van de week zijn goed, er is lekker getraind en onze meiden lijken ontspannen naar deze wedstrijd toe te leven. SEW is trotse koploper en wij een zeer goede tweede. Bij winst kunnen we de stand omdraaien. Maar we zullen van goeden huize moeten komen. De thuiswedstrijd ging verloren, maar we zijn weer verder in het seizoen, wat zijn ons kansen vandaag?rsz 190126f 058

1e helft. Beide teams starten slordig. Veel balverlies, alsof de bal heet is, toch misschien meer spanning op deze wedstrijd dan vooraf merkbaar was. Aalsmeer opent wel de score via Renée, die via het midden kan opstomen, maar SEW kan al snel de score gelijk trekken en vervolgens direct een gat slaan naar 4-1. Lesje in effectiviteit. Onze meiden blijven wel handballen, proberen het eigen spel op te leggen bij de tegenstander, zoeken naar de opening in de defensie van SEW. Maar die staat, die staat als een huis. En waar nodig schromen ze niet om stevig aan te pakken. Het levert ze een aantal 2-minuten straffen op en wij krijgen een aantal strafworpen. Helaas staat het vizier vandaag wat minder scherp en kunnen we de aansluiting niet vinden. Bal op de paal, bal op de lat, bal op de keeper. En aan de andere kant kan Dyanne weinig uithalen op de rake ballen. We rusten met een 14-8 achterstand, er zal iets moeten gebeuren om de wedstrijd nog om te draaien.

2e helft. We starten na rust beter dan dat we vooraf geëindigd zijn, lopen via Roos twee doelpunten in en verkleinen het gat. Nu doorzetten en scherp blijven, maar SEW geeft weinig ruimte om de score verder te verkleinen. We zien doelpunten aan beide kanten, maar het is meer een wedstrijd dan voor rust. Ook de strafballen lijken nu wel te lukken en zo lopen we halverwege de tweede helft toch wat dichter bij. Bij een 20-18 stand gaat ook het meegereisde publiek uit Aalsmeer er achter staan en lijken de kansen te keren. SEW is even zoekende, lijkt aangeslagen, drukte bij de vijf(!) coaches aan de zijlijn. Nu moeten we toeslaan. Maar het tegenovergestelde gebeurd. Ineens is het gat weer groter en scoren zij zeven keer op rij zonder dat wij er iets tegenover kunnen stellen. De handdoek moet worden gegooid. We verliezen met 27-19 en moeten ook vandaag in SEW onze meerdere kennen. Hier leren we weer van. We buigen voor even, voor vandaag, voor het kampioenschap in de Jeugddivisie West. Maar we gaan ze nog zien dit seizoen, tijdens het NK straks, misschien bij het Jac Stammes. En dan moeten we er staan, zonder schroom, meiden op een missie. Trots op jullie !

DC1 blijft in spoor van SEW

20-01-19 OTTO Work Force/VOC DC1 - Green Park Aalsmeer DC1 41-19 (19-8)

Zondagochtend vroeg. Ik check het nieuws. Het is ijskoud buiten, de schaatskoorts neemt plotsklaps weer toe en Freek Vonk ligt op bed met knokkelkoorts. Zo maar wat nieuws, ik volg het niet echt, ben niet echt geïnteresseerd. Kijk uit naar de wedstrijd van vandaag, naar onze toppers van de DC1, die het zo goed doen. Veel belangrijker, we hebben er zin an.rsz 190120f 010

We zitten in de kantine als de meiden warm lopen, koffie en thee. Het nieuws uit Kwintsheul sijpelt door. Einduitslag Quintus – SEW 26-27. Jammer, Quintus haakt dus even af, SEW blijft ons voor. We zullen het dus op eigen kracht moeten doen volgende week.

Eerst vandaag tegen VOC uit Amsterdam. Die hebben flink ingeboet ten opzichte van vorig jaar. Staan onderaan, dragen de rode lantaarn. We spelen vandaag in hal 2, onze “eigen” hal, daar waar we altijd trainen. Genoeg publiek weer, blijft leuk voor de meiden alle aandacht.

1e helft. We starten weer iets te voorzichtig naar mijn mening. Even aftasten, dat wel, maar we laten VOC spelen. En die maken daar in eerste instantie toch dankbaar gebruik van, komen zelfs op voorsprong. We lopen helaas ook al snel tegen een gele kaart aan en zelfs een tweede gele kaart volgt. Niet dat het wat uitmaakt, wat Green Park weet dan toch het ritme te vinden. Sterk in de verdediging, sterk in de aanval. Het is de manier van spelen waardoor we relatief veel doelpunten tegen krijgen, maar zijn zo vlijmscherp in de aanval, dat daar door veel ploegen weinig aan te doen is. Ook niet door VOC, het gat is al snel geslagen, de voorsprong loopt alleen maar verder uit. We krijgen vandaag wel veel overtredingen tegen en weinig voor. Het kwartje valt “net niet” onze kant op zeg maar. Jammer, want ondanks dat het niet bepalend voor de wedstrijd is, wekt het toch een beetje onbegrip bij onze meiden. Beetje onbegrip bij mij ook, ik mompel nog iets van “pannenkoek”, maar veel indruk maakt het niet en dat is eigenlijk maar goed ook. We rusten met een ruime 19-8 voorsprong.rsz 190120f 014

2e helft. We starten in een iets andere opstelling dan gebruikelijk. Niet de basis zes, maar onze vaste invallers van de DC2 mogen hun kwaliteiten laten zien. Het maakt niet zo heel veel uit, ook die kunnen handballen. De score loopt alleen maar verder op. VOC blijft wel handballen, dat is mooi om te zien, maar komen op dit moment kwaliteit en kracht tekort. Roos maakt de 30e en dat houdt in dat Gé volgende week mag trakteren .. mits ….. het stokje nog kan worden overgedragen aan een ander. Ik zie wat vaders héén weer schuiven .. niet ik, nee niet ik .. jij dan .. de score loopt verder op. Simone maakt nummer 39 …. Ik zie gespannen gezichten .. en dan valt ook de 40e …. Gé haalt opgelucht adem, het is Herman die de eer heeft, want dochter Danila passeert de VOC keeper ongegeneerd. Onze meiden doen vandaag wat er van hun verwacht mag worden, VOC aan de kant schuiven en de punten in Aalsmeer houden. Einduitslag 41-19. We kunnen ons gaan opmaken voor volgende week. SEW uit …. Om het kampioenschap in de Jeugddivisie ….. het mag van mij blijven vriezen deze week, ik kijk stiekem alvast uit naar volgende week zaterdag .. 17:30 uur … gaan jullie mee naar Wognum ?