greenpark600LS

eye of the tiger S

DC1 maakt het zichzelf lastig. 

09-12-18 ZAP DC1 – Green Park Aalsmeer DC1 19-30 (13-17)

Vandaag naar Breezand, ZAP, kop van Noord-Holland. Wij doen mee in de hoogste regionen, ZAP heeft het lastig dit seizoen. De weg er naar toe is winderig, het is niet echt aantrekkelijk buiten, erg nat ook. De kantine van ZAP is behaaglijk, de warming up is prima en we verwachten natuurlijk weer een puike partij. De hal is overigens wel apart, een geverfde betonnen vloer, hard en koud. Eens kijken of we daarmee uit de voeten kunnen.arsz 181209f 029

1e helft. Start is goed, goede redding van Dyanne en we slaan direct een klein gaatje, maar het loopt niet lekker. We spelen te voorzichtig en ZAP maakt daar gebruik van. Ballen gaan naast of over. Natuurlijk zien we wel vleugjes van ons gebruikelijke snelle spel, mooi break van Danilla, prima sprongschot van Cynthia wen verdedigend staat het ook best wel. Maar het verschil blijft hangen op 3 tot 4 doelpunten. En dat is te weinig. Hebben ook niet alles mee in de ogen van de scheidsrechter, streng voor ons, soepel naar ZAP toe, althans zo lijkt het. Maar goed, ik ben dan ook niet neutraal in het oordeel. We rusten met een 13-17 voorsprong.

brsz 181209f 029

2e helft. Het tempo is er uit. We laten ons meeslepen in de mineur van de dag, zoals het buiten is, wind en regenachtig. Niet leuk. In de eerste 5 minuten na rust gebeurt er gewoon niets, geen doelpunten, aan beide kanten niet. Wel acties, maar geen overtuiging of soms ook wel een beetje pech. ZAP kan zelfs het gat nog wat kleiner maken, maar dan heel langzaam gaat het wat beter lopen. Onze meiden komen langzaam op stoom, de snelheid keert terug en daarmee de acties ook. We trekken uiteindelijk toch nog een beetje van leer en in de laatste minuten maken we het gat aanzienlijk groter. Kymani scoort in de laatste minuut alsnog de 30e goal, we winnen met 19-30. Prima uitslag, maar we maakten het ons vandaag een beetje onnodig lastig. Volgende week nog één keer opladen, Veneco Velo thuis ….

DC1 pakt voorlopige koppositie in Jeugddivisie    

01-12-18 Meervogels’60 DC1 – Green Park Aalsmeer DC1 17-25 (8-12)

Zomaar een aantal willekeurige termen als “matchday”, “kraker in de jeugddivisie” en van het weekend “volle bak” zien we voorbij komen op social media. Er staat een bijzondere wedstrijd op het programma! De dames van de DC1 moeten het vandaag gaan opnemen tegen koploper Meervogels’60 uit Akersloot. Vanuit de DC2 spelen vandaag Amber, Lisa, Robin en Rachelle mee. Vanmiddag hebben de meiden gezamenlijk de Nederlandse dames zien winnen van Hongarije, zou het spreekwoord goed voorbeeld doet volgen wellicht vandaag van toepassing kunnen zijn?rsz img 0868 De beginworp is voor Meervogels, voor thuispubliek pakken zij ook de voorsprong. Hoewel begin December, vandaag worden er van beide zijden geen kadootjes gegeven en wordt er direct tegen gescoord. In het begin van de wedstrijd gaat het ook gelijk op, al lijkt Aalsmeer wat feller in de duels, iets scherper en misschien iets succesvoller in de afwerking. Er wordt dan ook voorzichtig aan een voorsprong gewerkt, Meervogels herpakt zich en maakt gelijk. Aalsmeer komt weer op achterstand, maakt weer gelijk en pakt de voorsprong om deze de eerste helft niet meer uit handen te geven.Met een comfortabele voorsprong van 4 punten gaat er gerust worden 8-12.

rsz img 0866De tweede helft een gelijk spelbeeld, wel de voorsprong maar de wedstrijd is nog zeker niet gespeeld. Aalsmeer blijft handballen zoals we de laatste weken al zien, scherp in de aanval en sterk in de verdediging. Meervogels laat Aalsmeer niet te veel uitlopen, komt zelfs nog terug tot 16-17 maar het pleit lijkt dan beslecht. Waar Meervogels net de scherpte lijkt te missen is Aalsmeer wel trefzeker. Het idee te kunnen winnen van de koploper zorgt echter voor extra energie en motivatie en de voorsprong wordt uitgebouwd naar een eindstand van 17-25.

Deze selectie kan duidelijk meedraaien voor het “echie”. Deze winst zorgt voor een eerste plek in de poule, morgen worden er ook nog een aantal wedstrijden gespeeld maar voorlopig staat het ons wel....

Zakelijke overwinning van DC1 tegen DSS DC1

24-11-18 Green Park Aalsmeer DC1 - DSS DC1 40-18 (18-9)
Wat gaat het goed, wat gaat het lekker. Superstart in de Jeugddivisie en we doen mee om de punten. Een aantal zeer lastige hordes zijn al genomen, maar vandaag een heel andere wedstrijd. DSS draait niet lekker, die zijn aan het bouwen aan een nieuw team.

rsz 46523828 1364305503706199 61704648385363968 oEn dan klinkt het een beetje raar, zeker niet arrogant bedoeld, maar dan zijn onze meiden vandaag gewoon aan hun stand verplicht om te winnen. Een geheel andere uitdaging dus. Eens kijken hoe ze daar nu weer mee ok kunnen gaan. Vooraf even kijken naar de

DC2, die gaan ook heel erg goed en zetten Volendam simpel op zij. Wat een lichting he …
1 e helft De meiden starten voorzichtig. DSS neemt de leiding, maar dat kunnen we al snel weer recht trekken. Een klein gaatje komt tot stand, maar de scherpte ontbreekt zo in de eerste minuten.Ballen vallen net verkeerd, scheids fluit net niet in ons voordeel, en zo blijft DSS aardig bij. We krijgen best veel kansen, maar zijn slordig in de afwerking.Ballen nét over, actie nét niet afmaken en soms gewoon even niet alert genoeg. Kan gebeuren. DSS kan er alleen maar weinig gebruik van maken. Aalsmeer loopt langzaam verder uit, de score loopt op en we zien een paar mooie acties. Toch is het gewoon weer stiekem genieten vandaag. Daar wil je bij zijn, elk weekend weer. Ruststand 18-9, geen vuiltje aan de lucht, dit mag gewoon niet mis gaan vandaag.2 e helft. De wedstrijd is gelopen, dat kunnen we rsz 46939136 1364329173703832 5437846716097232896 owel vaststellen. DSS zal dit nooit meer gaan recht trekken. Het blijft juist in dit soort wedstrijden van belang om de concentratie te bewaren, om fel te blijven in de duels, om meer uit deze wedstrijd te halen. En dat gebeurt eigenlijk niet, het kabbelt een beetje voort, Wij scoren en DSS ook. Zo loop de wedstrijd eigenlijk in de eerste 10 minuten weer gelijk op, zoals dat ook in de 1 e helft al gebeurde. Maar dan lijkt de carrousel weer te gaan draaien. De looppatronen worden weer gevonden en de tegenstander wordt nog meer onder druk gezet door keepster Dyanne te vervangen door een extra cirkel loopster. DSS heeft geen weerwoord en nu wordt het gat groter en groter. De DC1 doet vooralsnog gewoon mee om de bovenste plaats in de Jeugddivisie West. DSS wordt zakelijk aan de kant geschoven. Morgenavond kunnen we weer de balans opmaken, dan weten we ook wat de concurrentie gedaan heeft. Einduitslag 40-18 en Danila mag volgende week trakteren.

DC1 doet hele goede zaken in ‘t Veld

18-11-18 Juro Unirek VZV - Green Park Aalsmeer DC1 24-27 (12-15)

Woensdagmiddag, ik ben op m’n werk. Mijn telefoon staat op stil, trilstand. Even druk, even niet storen. Hij licht op, een berichtje, whatsapp. Ik probeer het te negeren, maar werp toch een blik. Een vader van de C1, niet nader te benoemen, laat ik hem “G” noemen. Nu krijg ik wel vaker whatsapps, van een andere vader, ik noem hem “H”. Maar die Whatsapps zijn over het algemeen van andere aard.

46511071 1359743770829039 4168298192066052096 oNee, deze Whatsapp van “G” is serieus. Die is al bezig met de tegenstander van zondag. Ik krijg een link naar Wikipedia, ’t Veld. Ik lees: “'t Veld is een dorp in de Westfriese gemeente Hollands Kroon in de provincie Noord-Holland. Het dorp heeft 2645 inwoners. Tot 1970 vormde 't Veld met de dorpen Zijdewind en Oude Niedorp de gemeente Oude Niedorp.” Kijk dat zijn voorbereidingen, die is bezig met de wedstrijd. En ze hebben een Sportclub. VZV. t Veld Zijdewind Vooruit. JuRo Unirek is de hoofdsponsor. Zoals wij Green Park hebben. Even googlen op de website .. Mooi nieuws voor VZV … Provincie Noord-Holland heeft een subsidie van 500,000 Euro toegekend aan Stichting Sportpark de Kogge, ten behoeve van de uitbreiding van de trainingsfaciliteiten van VZV-handbal teneinde handbal-topsport in ’t Veld te faciliteren. Kijk, daar kan je wat mee. Zondagochtend, we zijn al vroeg op pad. Het is krabben, de ramen bevroren. VZV DC1 is de trotse koploper, wij doen heel aardig mee. Vandaag winnen zou te gek zijn, maar het zal lastig worden. Snel de schroom van ons afspelen en eigen spelletje handballen. Dan maken we kans.

1e Helft. Green Park Aalsmeer neemt brutaal de leiding via Roos en Cynthia. Kijk, dat is uit de startblokken komen, maar het is wachten op het geweld van VZV. Stevige en grote meiden. Krachtig. Maar het geweld komt niet. Het geweld blijft uit. Vorig jaar werden we nog weg geblazen. Maar dat was toen. Inmiddels zoveel geleerd, zoveel beter geworden. Green Park Aalsmeer legt verdedigend en aanvallen een puike partij neer. VZV komt wel terug, maar ook wij blijven scoren. Simone heeft een paar mooie loop acties, Roos schiet met scherp en aan de andere kant kijkt Dyanne de ballen naast. Coach Herman kan naar hartenlust wisselen. Green Park Aalsmeer neemt weer de leiding en loopt zelfs uit naar een verschil van 5 punten. Dat had niemand verwacht, maar zo terecht vandaag. Kriebels in m’n buik als het rust is. (12-15)46436815 1359744980828918 6567210763172184064 o

2e Helft. Vorig jaar was ik beducht geweest. Hoe is het direct na rust, dan kon zomaar al het goede werk als sneeuw voor de zon verdwijnen. Maar ook dat is verleden tijd, onze dames spelen volwassen, slim en gewoon heel erg goed. Overigens onder prima leiding van de scheidsrechter van vandaag. Op de cirkel wordt er afwisselend geknokt door Danila en Kymani. Renée zet de lijnen uit, zoals altijd. Hoekspeelsters Cynthia, Nina en Romy starten telkens op tijd in. Amber en Lisa maken het spel compleet. Niemand verzaakt vandaag, iedereen speelt om te winnen. Het gaatje wat we eerder hebben geslagen blijft onverminderd groot. Een team met vertrouwen, vertrouwen in de uitslag, vertrouwen in het eigen spel, vertrouwen in elkaar. Green Park Aalsmeer DC1 pakt de terechte overwinning met 24-27. Coach Herman glundert van oor tot oor. Vader “G” ook. In ’t Veld hebben ze vandaag ondanks de nederlaag toch een feestje. De goedheiligman arriveert vandaag, hier geen demonstraties .. Gelukkig maar.