greenpark600LS

eye of the tiger S

Green Park Aalsmeer DC1 … Landskampioen

Al weken wordt er naar toe geleefd. Het toernooi om het landskampioenschap in onze eigen Bloemhof in Aalsmeer. Geen training werd er over geslagen, bouwen aan een team wat er vandaag moet staan. Voeding adviezen, fitheid, wedstrijdtactiek en weerbaarheid passeren de revue, elementen die nodig zijn om vandaag het ultieme doel te halen. 

De loting was gunstig. We ontlopen Westfriesland SEW en Quintus. We treffen Meervogels en de kampioenen uit de andere jeugddivisies MHV’81 en WM Kozijnen/SVBO. Op het eerste oog moet een halve finale dan ook mogelijk zijn.rsz 56904895 2181302868621963 1162102259195052032 o

Poulewedstrijd 1 Meervogels; In de competitie twee keer winst, dus ook vandaag moet het gewoon mogelijk zijn om de dames uit Akersloot aan de kant te schuiven, hetgeen dan ook relatief eenvoudig gebeurt; In de eerste 15 minuten wordt het verschil al gemaakt waarna in de tweede helft het gas een beetje terug wordt genomen. Een 10-17 overwinning is ons deel.

Poulewedstrijd 2 MHV’81. De dames uit Mill Brabant zijn kampioen geworden in de regio Zuid-Oost. Een onbekende tegenstander dus en dat maakt het wel altijd leuk, maar ook spannend. Beide teams gaan lange tijd gelijk op maar dan kan Green Park toch het gaatje slaan en uitlopen naar een mooie 18-13 overwinning. Halve finale is dan ook een feit.

Poulewedstrijd 3 WM Kozijnen SVBO, kampioen regio Noord-Oost. Ook dit team heeft ook beide Poulewedstrijden gewonnen en we zullen dus spelen om de 1eplek in de Poule. En dan gebeurt er iets vreemds. Beide teams weten voor zeker 7 minuten niet te scoren, de 0-0 blijft op het scorebord staan. SVBO breekt echter de ban en zetten dat ook de door in de 1ehelft. Green Park heeft een mindere wedstrijd en moeten de dames in het geel zwart de overwinning laten; we verliezen met 8-13. 2eplek in de poule.rsz 57090131 2181303241955259 5096157375933448192 o

Halve Finale; Quintus is onze tegenstander. En de dames uit Kwintsheul kennen we natuurlijk maar al te goed uit de competitie. Het toernooi kost kracht en we zullen wederom alles moeten geven om de wedstrijd binnen te slepen. Onze meiden zijn zo gegroeid, spelen inmiddels zo volwassen, dat er wel een bepaald vertrouwen is. Zeker als ook het publiek er eens goed achter gaat staan. De tribunes zitten inmiddels aardig vol en ook vanuit huis worden de wedstrijden via Green Park TV gevolgd. We zien een waanzinnig goede partij tegen een tegenstander waar het lekker tegen spelen is; op het scherpst van de snede. We winnen met 19-16 en de Finale is in de pocket.

Finale; Westfriesland SEW. In de competitie 2x te sterk voor ons; waardoor zij met het kampioenschap in de Jeugddivisie West aan de haal gingen. Maar Coach Herman heeft het altijd gezegd; op het NK kunnen we ze hebben. Een toernooi als dit vergt wat van de krachten; de pijntjes worden gevoeld, maar daar heeft de tegenstander net zo goed last van. Daar moet je doorheen bijten als het er echt om gaat. En dat doen onze meiden. SEW slaat wel een klein gaatje, maar meer dan 2 doelpunten wordt het nooit. We blijven bij, nee, we groeien in de wedstrijd. Het publiek laat zich meer en meer gelden. Nu moet het gebeuren, vandaag, in de eigen Bloemhof. Nog 2 minuten te gaan 12-13 achter. De spanning stijgt. Aanval SEW, bal op de kruising, rebound, weer voor SEW, Rachelle stopt. Een kabaal rolt van de tribune. Nog één aanval, rustig opzetten, je kansen afwegen. En dan ineens ligt ‘ie er in : 13-13. Gelijk spel, tijd zit er op, strafworpen zullen moeten gaan beslissen.

Een tombola, een loterij, of kan je het toch naar je hand zetten ? Een psychologisch spel, je zenuwen onder controle hebben. En dat hebben onze meiden. SEW mist de 3estrafworp en schiet op de paal, een kwestie van centimeters. Bij Aalsmeer worden de ballen onberispelijk één voor één wél gemaakt. Nagels bijten, oer kreten en een oorverdovend geluid als Simone de laatste maakt.

Green Park Aalsmeer DC1 is Landskampioen. Een unieke prestatie, tranen van geluk, bij onze speelsters, bij de ouders, bij de beide coaches Herman en Marcel. Hier zal nog lang over na gesproken gaan worden in Aalsmeer. En ze hebben honger .. honger naar meer.rsz 56949305 2181302421955341 8205349429176172544 o

DC1 en Living Memories

23-03-19 WPK Westlandia DC1 - Green Park Aalsmeer DC1 18-37 (9-16)
Vandaag een bijzondere dag. Onze meiden zijn gezond en hebben alle mogelijkheden om topsport te bedrijven. Daar gaan we met elkaar soms helemaal in op. Hoe kan het ook anders zijn. Kinderen die ernstig ziek zijn en niet lang meer hebben te leven. De Stichting Living Memories maakt een video portret van deze kinderen, als blijvende herinnering voor de familie. En daarom stapten vandaag een aantal ouders op de fiets, om mee te doen aan de Spinning Marathon. In totaal werd een geweldig bedrag ruim €34.000 bij elkaar gefietst. Mooi gebaar.rsz 190323f 082
Een avondwedstrijd vandaag. Naaldwijk, WPK Westlandia, 19:30 uur. Een beetje vreemde gewaarwording, althans zo geeft dochterlief aan. “Je zit heel de dag te wachten totdat je mag spelen”, een beetje gelijk heeft ze wel. Westlandia neemt een bescheiden 7e plaats in op de ranglijst, een jong team nog, merendeel 1e-jaars C-Junioren. Onze thuiswedstrijd ging ruim gewonnen, hoe zou het vandaag verlopen.
1e helft. Westlandia neemt brutaal de leiding, maar als snel kan Aalsmeer de score naar zich toe trekken via Roos en Danila. Westlandia speelt met offensieve verdediging en dat is lovenswaardig, maar of het echt handig is, valt te betwijfelen. Daarnaast speelt men op mandekking en dat is op dit jeugdniveau toch wel een beetje een rare gewaarwording. Het effect is wel dat Aalsmeer niet de looppatronen kan uitvoeren zoals dat normaal wel zou kunnen. Het is dus even zoeken naar de juiste tactiek, maar al snel blijkt die meer en meer gevonden. Westlandia volhardt in het offensief verdedigen en Aalsmeer maakt daar handig gebruik van, die snijden door de verdediging als een warm mes door boter. De score loopt al snel verder op het gat is 9-16 met rust. rsz 190323f 096
2e helft. We hebben vandaag overigens 2 jeugdige scheidsrechters, een duo, zoals we dat graag willen. Vier ogen zien altijd meer als twee. Maar de onervarenheid speelt hen parten denk ik, moeten nog veel leren, zien veel zaken niet helemaal goed en dat leidt soms tot vreemde voortzettingen. Maar goed, Aalsmeer doet gewoon weer wat ze al weken achter elkaar doen, goed en volwassen handballen. Het mooiste is als er complimenten zijn van het thuispubliek, over het vertoonde spel, over de manier van beleving en de attractiviteit. De score wordt gestaag uitgebreid en Lisa Hölscher doet het gewoon weer, die pakt de 30e goal weer voor haar rekening. Die kan beter een eigen bakkerij beginnen. De éne aanval na de andere is nog mooier. Telkens weer wordt er ergens een gaatje gevonden waardoor er iemand op de cirkel vrij kan komen. Soms op techniek, soms gewoon op kracht. Danila is weer zo sterk op de cirkel, die is lastig af te stoppen in deze vorm. Eindstand 18-37.
De zaal competitie zit er op. We eindigen op een mooie 2e plaats achter SEW. Let wel, Jeugddivisie West, meer en beter is er niet. En dat is een waanzinnig resultaat waar iedereen enorm trots op mag zijn. Maar … maar …. We zijn er nog niet …. Het gaat nu pas beginnen …. Nu komt het er op aan. Geschiedenis schrijven meiden … jullie zijn op een missie, focus leggen op wat er nog gaat komen …

DC1 op dreef in Wateringen

17-03-19 Veneco Velo DC1 - Green Park Aalsmeer DC1 21-33 (11-16)
Veneco Velo had wat te vieren gisterenavond. Dames 1 was kampioen in de tweede divisie. Het had wat sporen achter gelaten zeg maar, natte confetti is niet echt goed voor je zaalvloer. Niet dat je er overigens minder door gaat spelen hoor. rsz 190317f 082Ook bij Aalsmeer was wat te vieren. In het verre Panningen speelden Heren 1 zich in de Final 4. Ook lekker.
Voor onze dames stond er vandaag wat minder op het spel. Ja, het definitief beslag leggen op de nummer 2 positie achter kampioen SEW. En dat moet kunnen lukken tegen de dames uit Wateringen. Team is weer redelijk compleet, Nina is weer aangesloten bij de trainingen.
1e helft. Wat kunnen we verwachten. Veneco Velo is duidelijk van plan zich vandaag te laten gelden, maar voordat ze het daadwerkelijk beseffen heeft Aalsmeer het gaatje al geslagen via Cynthia en 2x Danila. Uiterst doeltreffend kan ik wel zeggen, gelijk maar even stellen wie hier de baas is vandaag. Het vervolg van de wedstrijd is niet anders, Aalsmeer is lekker op dreef en niets wijst er vandaag op dat we het echt lastig gaan krijgen. rsz 1190317f 065Veneco heeft recentelijk Quintus nog op een gelijkspel gehouden, dus de dames kunnen echt wel een partijtje handballen. Al zal die derby ze misschien wat extra hebben geprikkeld. De score loopt verder op, al pakt Veneco ook haar doelpunten mee. Het is overigens een verademing wat de scheidsrechter betreft vandaag. Lekker scherp, lekker fair en laat de dames ook handballen. We rusten met een 11-16 voorsprong.
2e helft. We kijken eigenlijk el een beetje vooruit. Naar hetgeen er gaat komen na de competitie, het NK, het Jac Stammes en het toernooi in Verl Duitsland. Langzaam zullen de dames zich daarop gaan richten, zullen de trainingen daarop worden afgestemd. In de 2e helft gaat Aalsmeer door met hetgeen ze in de 1e helft zijn geëindigd, langzaam weglopen van Veneco. Net even dat stapje sneller zijn, net even slimmer. En dan gaat er best ook nog wel eens wat mis. Maar ook vandaag mag dat. Van je fouten moet je leren. En dat laatste, dat hebben we zeker dit seizoen gedaan. Enorm gegroeid, in spelsystemen, fysiek, conditioneel en techniek. En het einde is nog niet in zicht. De score loopt verder op en het gat wordt groter. Alle dames komen aan speelminuten toe en nemen stuk voor stuk hun kansen waar. Doelpunten weer in overvloed, het lijkt bijna normaal te worden. Ook hier is het gat vandaag weer groot, we nemen de punten mee naar Aalsmeer, 21-33 winst, klasse meiden.

DC1 stelt deelname NK veilig


09-03-19 Green Park Aalsmeer DC1 - ZAP DC1 35-14 (16-4)
Laatste thuiswedstrijd van het seizoen. In de competitie dan. Vandaag moet het gebeuren. Het veilig stellen van deelname aan het NK op 13 April. Vorige week was ik wat voorbarig. De vader was de wens van de gedachte. Ik werd keurig even gecorrigeerd door Coach Herman. Niets aan het toeval overlaten, en hij heeft gelijk.
ZAP staat in de onderste regionen en dus moeten we vandaag het potje kunnen uithalen, met andere woorden, de punten in Aalsmeer houden, de winst veilig stellen. Voorbereiding zijn goed, Nina helaas al wat langer geblesseerd, Renée een beetje in de ziekenboeg na een griepje. De rest van de meiden fit, dus het moet gewoon gaan gebeuren vandaag. rsz 190309f 105
1e helft. ZAP mag starten. Door de “tos”. Prima wat ons betreft, dan mogen wij straks. Maar dan wordt het breien zonder aanvallen. De tijd tikt weg, ik kijk op de klok, 1.55 minuten gespeeld als het 1e schot op het doel gaat .. en die valt nog binnen ook. 0-1 achter, het kan je zo maar gebeuren. Snel de boel recht trekken, Roos 1-1, Kymani 2-1. Het zit goed, althans het zal vandaag wel goed komen. Green Park is veel beter, sneller, scherper, technisch beter. Maar worden wel heel vaak afgefloten, onze scheids van vandaag ziet het spel heel anders. Welkom in de Jeugddivisie zou ik bijna zeggen, hier spelen de toppers van de toekomst, wat wil je dan? Ook hier leren we van, leg het naast je neer en speel je eigen spel. De score loopt verder op, Herman en Marcel wisselen naar hartenlust, alle meiden krijgen kansen en kunnen hun kunde laten zien .. de score loopt verder op. We rusten met 16-4, let wel .. slechts 4 doelpunten tegen op Jeugddivisie niveau .. en dat is niet slecht, nee, dat is supergoed.
2e helft. Het spel doorzetten van de 1e helft. ZAP komt hier om te handballen, willen er het beste van maken. Ook voor hun geldt, elke week weer leren, leren naar de toekomst toe. Maar het verschil is vandaag te groot. En de scheidrechter helpt daar vandaag niet bij, die maakt het alleen maar lastiger, onduidelijker. We zien 6 x een 2 minuten straf voor Aalsmeer, 2x geel. Omdat we hard zouden spelen. Nogmaals, welkom in de Jeugddivisie .. onze meiden trainen 4x in de week, soms nog 1x extra … om straks de top van Nederland te halen .. en dan krijg je dit …. Beetje jammer. Toch is het genieten van het spel, want ze pakken het goed op. Beetje lacherig zelfs. En daarmee laten ze zien hoe ze zijn gegroeid in een seizoen; meiden op een missie. Eindstand vandaag 35-14 en definitieve plaatsing voor het NK op 13 April … thuis in de Bloemhof .. noteren jullie de datum?