E-teams zijn groeiende!

E4 2016 kleinEn toen was de vakantie voorbij en begon het hele handbal gebeuren weer voor de E jeugd! En wat voor een begin! Maandag stonden er 33 kinderen te popelen om onder leiding van Herman Schaap te trainen! Hier waren al weer 3 nieuwe kinderen bij die ook eens wilden kijken of handbal iets voor hen was! Het was allemaal weer een beetje onwennig met de bal, maar het plezier was duidelijk aanwezig. En in het weekend mochten alle E teams meteen starten.

20160903 E4 1 kleinHet waren allemaal nieuwe teams, dus best wel even wennen aan elkaar. Voor sommigen was het de eerste keer op een groot veld. De E1 onder leiding van Paul en Sandra kwam in actie tegen Westlandia, een team dat een bekende coach had: Thomas Obbens, de nieuwe coach/trainer van dames 1 van FIQAS Aalsmeer. Het waren de mannen van Aalsmeer tegen de meiden van Westlandia, een leuke wedstrijd die gelijk eindigde: 13-13. De E2 onder leiding van Jacco en Roland (die kon deze dag even niet) mocht de eerste wedstrijd op bezoek bij Havas. Het enige gemengde team van de E jeugd. De jongens en meiden moesten even aan elkaar wennen, maar kwamen later goed op dreef, de tweede helft werd gewonnen, maar de einduitslag van 10-8 in het voordeel van Havas.

Bij de E3 onder leiding van Kim en Coleta speelden veel kinderen voor het eerst op het grote veld bij Lotus. Volgens de coaches was de stijgende lijn zeker te zien. Het 22-1 verlies was jammer, maar het plezier was er niet minder om gelukkig! En zondagmorgen vroeg mocht de E4 onder leiding van Ingrid en Miranda (Jeroen zat even in het buitenland) starten bij Lotus. Ook hier werd van beide kanten even onwennig gespeeld, maar heel goed verdedigd! De einduitslag was 3-2 in het voordeel van FIQAS Aalsmeer. De groep is nog steeds groeiende, 30 kids en na 1 week al 5 kinderen die komen kijken of ze handbal ook leuk vinden. We kunnen hier dus best nog wat hulp gebruiken. Moet je voor school nog punten halen door stage te lopen? Neem contact op met Miranda Kooij: mirandagrebe@yahoo.com en zij kan je verder helpen.

'FIQAS is cool!'

De mini’s van FIQAS Aalsmeer hebben een druk weekend gehad. Alle teams speelden zaterdag competitie en op zondag speelde een aantal ook nog een toernooi bij RKDES. Op zaterdag was het een thuiswedstrijd voor beide F teams van FIQAS Aalsmeer: de F1 speelde namelijk tegen de F2. Het was een spannende wedstrijd en de nieuwkomers van de F2 wonnen met 7-6! Komend weekend spelen ze weer tegen elkaar, kijken hoe het dan zal aflopen…

De oude F2 speelt buiten als E4, de meiden van dit team wonnen binnen alles zo makkelijk dat er naar meer uitdaging werd gezocht. Het was even wennen op een groot veld, maar na twee verloren wedstrijd tegen KDO en Westsite begonnen de meiden zaterdag tegen Lotus met hun yel: "Alle ballen in het doel, FIQAS is cool!" En ja hoor, ze gingen ook in het doel! De punten bleven deze keer in Aalsmeer met een mooie 7-2 overwinning.

Zondag waren er twee teams van Aalsmeer aanwezig in Kudelstaart en wel onder begeleiding van Jeroen Holscher, Erik van der Voort en zus Anneke. Een aantal kids speelde hun eerste toernooitje, spannend, maar wat ging het al goed. Goed verdedigd, gedribbeld en hier en daar al een sprongschot! Gewonnen en verloren werd er op deze ochtend. De jongste groep speelt nog drie toernooien: 14 mei bij Lotus, 25 mei bij DSG en 11 juni bij Westsite.

Afgelopen jaren werd de coördinatie van de mini's gedaan door Miranda Kooij, voor volgend seizoen zal Esther Brouwer haar taken over gaan nemen. Welkom Esther, bij de vrijwilligers van FIQAS Aalsmeer! Miranda zal haar taken voortzetten bij de E jeugd.