greenpark600LS

eye of the tiger S

Heren A Green Park Aalsmeer wint topper tegen Hellas HA

Na het minimale verlies van afgelopen week tegen medekoploper WHC/Hercules stond vandaag (2-12-18) de volgende topper op het programma: Hellas HA stond na hun verrassende gelijkspel tegen Houten (14-14) 1 punt voor, dus vandaag konden beide teams aan de bak! Na een goede warming up startte de wedstrijd onder het toeziend oog van meer dan 80 toeschouwers, terwijl dat aantal zou doorgroeien naar 120/130 mensen.rsz 1rsz 1rsz image 15 Zij zagen een prima jeugdhandbalwedstrijd, goed geleid door het eredivisiekoppel Smit-Holierhoek, met mooie tactische aanpassingen en hardwerkende spelers. In de eerste 8 minuten nam Hellas 3 keer de voorsprong, telkens met 1 punt, maar daarna nam Green Park Aalsmeer het over. Ze liepen uit naar 5-3 door goals van Don (in tijdspel) en Jeromy via een break. Even later stond het 5-4, zelfs 6-4 maar door een tijdstraf aan Aalsmeerzijde en een strafworp maakte Hellas 6-5. Het aantal spelers kwam weer in evenwicht door een tijdstraf aan Hellas-zijde en kon Niko door de benutte strafworp de 7-5 aantekenen. Bij 8-6 nam Hellas zijn eerste time out, werd de tactiek aangepast en dat pakte prima uit voor de Hellenen. Bij 9-7 nam Wai zijn time out om de tactische zet van Hellas te neutraliseren, echter door aanvallende missers kon Hellas na 22’ de gelijkmaker (9-9) maken. In plaats van de opbouwers in stelling te brengen, werd Vukasin 2 keer aan de cirkel gevonden en een break van Niko zorgde voor 12-9. Hellas speelde bij vlagen zeer goed, scoorde 12-10, waarna Glenn door een individuele actie de 13-10 maakte. In de volgende aanval kreeg Hellas een 2” tijdstraf en een strafworp tegen. Niko miste de kans op 14-10 en Hellas scoorde daarna in ondertal de ruststand naar 13-11. Een mooie eerste helft, twee gelijkwaardige teams met veel dynamiek! Na rust scoorde Jeroen al snel met een lobje (14-11) en bleek Hellas terug te zijn gezakt naar een 6-0 verdediging. Een buitenkansje voor Niko en Don, want razendsnel vergrootten deze twee de stand naar 18-12 met schoten uit de tweede lijn. Na 10’ in de tweede helft schakelde Hellas over naar het inwisselen van de keeper voor een zevende veldspeler en daar had het team van wai eerst geen antwoord op: via 19-12 (Jeroen), 19-14 diende zich een time out van Aalsmeer aan. Wai instrueerde zijn spelers hoe om te gaan met de nieuwe situatie waardoor er meer balans in de verdediging van de Aalsmeerders ontstond. Via 20-15 (Don), 20-16 werd het 21-16 door wederom een goal uit de linkerhoek van Jeroen. Na 16’ en missers aan Aalsmeerzijde kwam Hellas op 21-18. Vanaf dat moment begon Timo meer ballen te pakken; na een belangrijke stop de 21-19 via zijn hoofd (stond hij stil??) in het doel te zien verdwijnen was de maat blijkbaar vol, want in de resterende 13 minuten zou hij er nog maar 3 doorlaten. De verdediging stond als een huis en de doorkomende ballen waren voor Timo!

Tot aan 23-21 bleef het verschil 2 doelpunten (goals van Niko), maar daarna scoorden Don en Jeromy via een break. Hellas nam met nog 5,30 te spelen zijn laatste time out en in de daaropvolgende aanval werd een strafworp voor cirkelverdedigen gegeven. Timo stopte deze, waarna Aalsmeer weer in de aanval kon. In de 28ste minuut kon Jeromy voor 2” alvast gaan rusten, scoorden Destin (onderhands) en Vukasin (break) waarna Hellas de eindstand van 27-22 aantekende.

Een mooi handbalgevecht waarin de tweede helft het verschil werd gemaakt door een goed spelende A-jeugd van Aalsmeer. Met nog 1 wedstrijd te spelen is de  helft van de competitie een feit. Qua verliespunten staan Green Park Aalsmeer en WHC/hercules bovenaan (ieder 2 verliespunten) en daarachter staan Hellas en DWS met 1 verliespunt meer. Razend spannend, dus dat belooft nog wat.

Komend weekend gaat de HA-jeugd naar een sterk bezet Spaans toernooi, maar op zondag 16 december staat de volgende topper, nu tegen DWS, weer op het programma.

Nipt verlies heren HA

Als medekoploper van de landelijke jeugddivisie trof Green Park Aalsmeer HA zondag 25 november  WHC/Hercules HA in Den Haag. Eén van de allereerste echte krachtmetingen in de jeugddivisie, dus iedereen was wel wat gespannen en benieuwd. Met Mark en Dennis op de bank (Wai was bij het eerste) startte de wedstrijd en verliep de wedstrijd zoals een topper behoorde te gaan: spannend, emotie, fysiek en veel scorende teams. Tijdens de eerste helft werd de voorsprong genomen, lang vastgehouden (3-5, 6-9, 12-13, 15-15) maar net voor het verstrijken van de eerste helft ingeleverd:  WHC/Hercules ging rusten met 1 punt voorsprong 19-18. Helaas was Jeromy met een knieblessure halverwege de eerste helft uitgevallen, dus vooral verdedigend liet dat zich gelden want de linkeropbouwer van de Hagenaars maakte daar gretig gebruik van.

De tweede helft verliep eigenlijk hetzelfde: 20-20, 23-23, 26-26 en de linkeropbouwer mocht vrolijk doorgaan met scoren. Bij een 29-27 achterstand nam Aalsmeer een time out, werd de verdediging iets aangepast en brak een vreselijk spannende eindfase aan: 31-29, 32-30, 33-30 met nog 7 minuten te spelen. Aalsmeer vond nog ergens een kleine reserve energie en benutte het overtal 33-32. Met nog een minuut te spelen werd er man tot man gespeeld, echter dat resulteerde even in teveel ruimte 34-32. In de resterende tijd scoorde Jeroen de 34-33, nam WHC/Hercules nog een time out, verloor de bal en in de resterende 8 seconden kreeg Aalsmeer nog één kans…………. Net niet. Eindstand 34-33, winst voor WHC/Hercules. Teleurgesteld werd er gegroet, gedoucht en met weinig woorden werd er afscheid genomen. Deze week alles weer bij elkaar pakken en de energie richting zondagmiddag. Medekoploper Hellas HA wacht om 13.15 uur in de Bloemhof. Kom onze jeugd aanmoedigen, ze spelen echt goed handbal!!

A-jeugd wint van DFS Arnhem HA

Vandaag (18 november) spelen de nummer 1 en 11 tegen elkaar. Op basis van de ranglijst zou dit geen al te moeilijke wedstrijd moeten zijn, echter met een drietal geblesseerde spelers (Destin, Ian en Joost) wordt het team wel wat dunner.

HA1 vs Arnhem

De eerste 12 minuten gaat de stand gelijk op, na een 1-2 achterstand staat het 5-4, zijn er vijf
doelkansen gemist en heeft de rechterhoek van Arnhem 3 keer vrij gemakkelijk kunnen scoren.
Hmmm, dat moest beter! Langzamerhand begon de Aalsmeer-machine te draaien en liep het team
van Wai, Mark en Dennis puntje voor puntje uit. Via 8-5, 11-5 en 12-6 werd de ruststand uiteindelijk
13-7. Opvallend was dat er in de laatste 10 minuten maar 2 keer door beide ploegen gescoord werd,
maar Aalsmeer wederom 5 doelkansen miste.
De tweede helft ging qua scoreverloop veel beter: halverwege de tweede helft was de stand
opgelopen tot 25-11 doordat er minder kansen werden gemist, maar ook meer breaks gelopen
werden. De mannen uit Arnhem hadden goed veldspel, maar konden moeilijk tot een afronding
komen waardoor hun score beperkt bleef. In het laatste kwartier konden zij er nog 3 bij scoren,
terwijl Green Park Aalsmeer de score opvoerden tot 34-14.
Doelpuntenmakers: Jeromy 11, Niko 8, Jordy 4, Glenn en Armando 3, Jeroen en Vukasin 2, Stef 1.
Timo had totaal 9 stops (39%)

Green Park Aalsmeer HA1 verslaat ARBO Rotterdam HA1

Zaterdagavond 27 oktober ’18 ging Green Park Aalsmeer HA1 op bezoek bij de nummer 5 van de landelijke jeugddivisie, ARBO Rotterdam (voorheen HARO geheten). Door wat blessures en afwezigheid misten er vier spelers (Stef, Vukasin, Ian en Niko), maar waren Don en Stan toegevoegd waardoor er toch een vrij compleet team in Rotterdam op[ het veld stond. Door de wat andere samenstelling was het even weer wennen voor de mannen van Wai en Dennis (Mark was in het buitenland), dus het eerste half uur wisselde de stand een beetje.

PHOTO 2018 10 28 09 28 08

Na een 3-0 voorsprong voor de Rotterdammers kwam Green Park Aalsmeer ernaast door goals van Don, Jeromy en Destin, maar pakte ARBO dit weer goed op (5-3). Even later was de stand andersom 5-6 (mede door een 2”tijdstraf van ARBO) en ging het even gelijk op (8-8). Bij 9-10 nam Wai een time out om de laatste 10 minuten van de eerste helft door te spreken. Verdedigend was het nog niet genoeg op orde (tandje erbij!) en proberen wat afstand te nemen om met voorsprong de rust in te kunnen gaan. Via 11-14 en 12-16 schakelde Wai over op 7 veldspelers, echter dat werd niet goed genoeg uitgevoerd waardoor de ruststand 15-18 in het voordeel van Green Park Aalsmeer werd. Veel spelers scoorden in de eerste helft, waardoor ARBO het lastig vond om hun verdediging goed in te stellen.

Dit was eigenlijk ook wel het verhaal in de tweede helft: aanvallend prima, verdedigend te wisselvallig. Hierdoor kon ARBO iedere keer weer op een paar punten  terugkomen en bleef het soort van spannend: via 18-21, 20-23 een tussensprintje naar 22-29, echter daarna werd het weer 26-30. Natuurlijk ook de verdienste van ARBO dat ze bleven handballen en scoren, maar verdedigend zag het er af en toe minder scherp uit bij de Aalsmeerders. Na de 26-31 (Jeroen) scoorde de linkerhoek van ARBO 2 keer (28-31), waarna Don via een strafworp en een actie vanaf de midden opbouw de wedstrijd, samen met Joost, in het slot gooide: 28-34. Met nog 7 minuten te spelen was de tegenstand bij ARBO gebroken (ze scoorden nog één keer) en na nog twee goals van Aalsmeer (Jordy en Glenn) werd de eindstand van 29-36 op het scorebord gezet. Een prima resultaat, echter het spel was nog niet echt fantastisch. Weer een mooie opdracht om de komende weken aandacht aan te besteden. Doelpuntenmakers Don 10, Destin 7, Wai en Jordy 1, Jeromy 5, Armando 2, Glenn en Joost ieder 3, Jeroen 4.