greenpark600LS

eye of the tiger S

Green Park Aalsmeer Heren A Nederlands Kampioen!!

Met nog drie wedstrijden voor de boeg kon Green Park Aalsmeer HA zondag 7 april  een belangrijke slag slaan door één van de twee naaste belagers definitief af te schudden door te winnen. De heenwedstrijd was in Den Haag met 1 punt verloren gegaan, dus er was nog een appeltje te schillen. De hele week ging het er al over, er werd goed getraind en met veel ondersteuning uit de heren B op de bank stonden de teams om 13.00 uur gereed om te beginnen. rsz 07 04 2019akampioenaalsmeer0559Met een mooi gevulde tribune (bijna 100 mensen), muziek in de hal en de livestream aan startte de wedstrijd door het goed leidende scheidsrechterskoppel desastreus voor Aalsmeer. Afspraken werden niet nagekomen, schoten werden gepareerd en de eerste tijdstraf voor rsz 07 04 2019akampioenaalsmeer0509Don na 1,5 minuut spelen. Na 5’ stond het 2-2, maar weer 5 minuten later was de achterstand 5 goals (2-7). Door een aantal keren balverlies en technische fouten kon het goed spelende WHC/Hercules iedere keer snel uitbreken en scoren. Wai greep als snel naar de eerste time out en wees de spelers ‘fijntjes’ op de afspraken die op geen enkele wijze werden nagekomen. Deze donderpreek ressorteerde direct in een scherper spelend Aalsmeer. Via goals van Niko (2), Don en Jeromy (via een break) werd het 6-7 en greep na 13’spelen WHC/Hercules naar de time out. Zo ontwikkelde de wedstrijd zich tot een heus handbalgevecht, waarin twee uitstekende teams een prachtig schouwspel voorschotelde aan het publiek. Tactisch werd er gepuzzeld, echter dat kon tijdelijk de prullenbak in door de 2” tijdstraf voor Jeromy. Niko en Don scoorden in ondertal (8-8), er werd een break gemist en kon Aalsmeer voor het eerst op voorsprong komen via een te nemen strafworp. Helaas miste Niko deze uitgelezen kans door een prima redding van de keeper van WHC/Hercules. Aan de andere kant groeide Timo uit tot uitblinker met maar liefst 10 stops in de eerste helft en 6 in de tweede. De Boswijkers bleven goed spelen en daardoor iedere keer op voorsprong: Glenn zorgde op de rechteropbouw 2 keer voor de aansluiting en door een prima uitgespeelde kans kon Ian voor 11-12 zorgen in de 22eminuut. De spanning droop er van af: wie zou met de rust op voorsprong staan? In de navolgende minuten scoorde WHC/Hercules iedere keer tot aan 13-15, echter in de laatste drie minuten zorgden Niko (prima schijnbeweging) en Gregor en Ian via breaks voor de psychologisch belangrijke voorsprong bij rust 16-15.

In de rust was het even bijtanken, zowel voor spelers, begeleiding als ook voor het publiek. Het was inderdaad genieten, bij vlagen een uitstekend niveau met mooie staaltjes handbal met een bijzonder sportief karakter.rsz 07 04 2019akampioenaalsmeer0433

De tweede helft was qua score verloop afwijkend aan de eerste helft: tot aan de 11eminuut gaf Aalsmeer vol gas en kwam WHC/Hercules moeilijk tot scoren. Prima goals van Ian, Glenn, een break van Jeromy en een aantal goals van Niko zorgden voor een comfortabele 23-18 voorsprong. Ook de time out van de coach van WHC/Hercules na 7’ spelen kon daar niets aan veranderen. Na 15 minuten spelen en bij 24-20 nam Wai een time out, echter de tegenstander kwam hier beter uit dan de Aalsmeerders. Via vier missers konden ze terugkomen tot 24-23 en lag de strijd weer volledig open. Ondertussen was bekend geworden dat de andere naaste belager (Hellas) met minimaal verschil in en tegen Houten had verloren, dus bij winst van Green Park Aalsmeer zouden zij deze middag al Nederlands Kampioen kunnen worden. Nog 13  minuten vol gas!!

In de daaropvolgende vier minuten werd het definitieve gat geslagen: razendsnel werd er vier keer gescoord. Niko midden door, Jordy prachtig uit de linkerhoek, Don in de loop aangespeeld en Niko met een steel + break de 28-23 aantekenend. De sympathieke coach van WHC/Hercules nam met 9’ te spelen zijn laatste time out om zijn spelers nog te prepareren voor de laatste fase, echter er was geen houden aan. Zijn speler hadden 45 minuten prima gespeeld, aangetoond bij de top van de jeugd in Nederland te horen echter waren in de laatste fase niet meer opgewassen tegen het ontketende Aalsmeer. Don scoorde de 29een de 30e, waarna Niko de bal via een mooie buitenom-actie de bal knijterhard via binnenkant paal hoog in het doel gooide (31-24). Gregor pakte zijn cirkelgoal mee, waarna Jeromy via een prachtige vlieger de 33-25 op het scorebord liet landen. Ondertussen kreeg Timo een publiekswissel en werd de volledige bank voor de laatste minuten het veld in gebracht. Terwijl de bank het kampioenschap vierde, scoorde Stan de laatste  voor Aalsmeer en smeet WHC/Hercules 2 seconden voor tijd de eindstand op het scorebord: 35-25!

Na het fluitsignaal barstte het zingen en dansen los en klapte het publiek de handen stuk, zowel voor WHC/Hercules als Green Park Aalsmeer.

Doelpuntenmakers: Niko 13, Jeromy en Don 5, Glenn 4, Ian 3, Gregor 2, Jordy en Stan 1.

Met nog twee wedstrijden te gaan even de indrukwekkende cijfers: 24 wedstrijden gespeeld, 44 punten (4 verliespunten), 833 voordoelpunten, 544 tegen. (afgerond 35 goals voor en 23 tegen per wedstrijd).

Complimenten voor de spelers, Wai, Mark en Dennis die iedere week het opbrengen om samen op te trekken en vrijwel iedere keer een puike prestatie hebben neergezet! Gefeliciteerd!!

Nagenieten kan door de opname terug te kijken: https://www.youtube.com/watch?v=r5-DyooEFO0

rsz 07 04 2019akampioenaalsmeer0193a

 

Koploper HA verliest van Tachos HA


Zaterdagavond trad Green Park Aalsmeer HA om 18.30 uur aan in Waalwijk tegen de nummer 5, Tachos HA1. Altijd een lastige tegenstander, zo ook deze avond. Met Mark en Dennis op de bank (Wai was met HS1 naar Tongeren) ging de eerste helft gelijk op: via 3-3, 5-5, 7-7 en 10-10 werd er uiteindelijk gerust met een 13-12 stand op het scorebord. Een terechte voorsprong voor de Waalwijkers, mede omdat de verdediging van de Aalsmeerders niet goed stond afgesteld. Te weinig inzet waardoor er te gemakkelijk goals werden weggegeven.rsz image 88
De soloscheidsrechter floot best wel goed, maar miste teveel randzaken op de cirkel waardoor er her en der irritatie ontstond. Als het NHV de jeugddivisie serieus neemt dan wordt er gewoon een koppel toegewezen, of wordt de wedstrijd bij gebrek aan een koppel uitgesteld!
Enfin, uiteindelijk zijn de spelers aan de beurt dus de tweede helft moest het dan maar gebeuren voor Aalsmeer. Er gebeurde ook wel wat, alleen niet ten goede van de Aalsmeerders. Binnen 10 minuten stond Tachos op een verdiende 20-15 voorsprong: inspiratieloos handbal zonder inzet, snelle tegenaanvallen te slap verdedigd en teveel missers. Na 15 minuten spelen werd er een tijdstraf gegeven aan Tachos en dat was blijkbaar het startsein om weer strijd te gaan leveren: via 23-16 werd het 24-20 en nam Tachos bij 24-21 na 19’ spelen een time out. Dat beloofde een spannende eindfase, want via 25-21 werd het met nog 2,5 minuut te spelen 25-24 (voordeel Tachos). Helaas liep Aalsmeer nog tegen een 2” tijdstraf aan, waardoor een deel van de aanvalskracht werd weggenomen. Er werd met nog 37 seconden een time out genomen door Aalsmeer, dus restte nog één aanval om nog een punt mee naar huis te kunnen nemen. Helaas ging ook deze kans voorbij doordat deze laatste poging in het blok smoorde. Eindstand 25-24. De vreugde bij Tachos was begrijpelijk want zij waren, in tegenstelling tot Green Park Aalsmeer, met veel passie de strijd aangegaan en dat betaalde zich uit.
Doelpuntenmakers: Jordy, Niko en Jeromy 4, Armando en Don 3, Destin, Ian en Joost 2, Lars 1.

Green Park Aalsmeer HA wint van ARBO Rotterdam HA1

Op zondag 24 februari 2019 kwam ARBO Rotterdam HA om 13.15 uur ballen tegen Green Park Aalsmeer HA1. De nummer 7 tegen de nummer 1, op papier een niet al te moeilijke tegenstander. In de heenwedstrijd was het tot aan 10 minuten voor tijd een wedstrijd met een krappe voorsprong, welke uiteindelijk werd uitgebouwd tot 29-36 winst voor de Aalsmeerders.

Ook nu was het de eerste helft wisselvallig, echter Aalsmeer stond wel iedere keer op voorsprong. Via 2-0, 6-2 en 8-5 stond het team van Wai halverwege de eerste helft voor, echter verdedigend was het een beetje ‘lek’. Omdat er aanvallend al 10 keer gemist werd was het nog steeds een wedstrijd. Armando was ‘on fire’, scoorde in het eerste kwartier 5 van de 8 treffers en was niet te houden voor de verdedigers van ARBO. Niko miste een strafworp, scoorde wel een onderhandse en Glenn had een prima doorloopactie.rsz image 71

In het tweede deel van de eerste helft maakte ARBO prima gebruik van de open dekking van Green Park Aalsmeer. Doordat de verdedigers elkaar niet hielpen, wan het een makkie voor de Rotterdammers om te scoren. Via 9-7 en 10-9 werd het 10-10, en gaf de time out van Wai geen andere wending aan. Via de 11-11 en 12-12 sloeg Aalsmeer in de laatste 4 minuten opeens razendsnel; toe. Armando scoorde 2 keer vanaf de cirkel en Destin mocht de 15escoren vanaf 7-meter na een prima actie van Glenn. Ruststand 15-12 en wat huiswerk voor de tweede helft.

In de rust werd er blijkbaar even het een en ander ‘rechtgezet’, want in de eerste 8 minuten werd er flink gas gegeven door de mannen van Green park Aalsmeer; 22-15 BAM, wedstrijd gespeeld!! Prima breaks van Joost (2) en Destin, Niko (3) en Armando van de cirkel. ARBO scoorde in die periode eigenlijk alleen nog maar via onderhandse schoten, want iedere andere doelpoging strandde in het blok of eindigde bij de stabiel keepende Timo. Deze werd na 10 minuten in de tweede helft vervangen door Cody. Door het beter functioneren van verdediging en keeper ten opzichte van de eerste helft scoorde ARBO amper meer en doordat de effectiviteit bij Aalsmeer omhoog ging liepen de Aalsmeerders nog verder uit in het laatste deel van de wedstrijd. Cody stopte 2 strafworpen en keek er één naast, Wai speelde een tijdje met 7 veldspelers in de aanval en een korte periode met een man-to-man offensieve dekking. Zowel voor de aanvallers als de verdedigers hard werken, maar dit werd prima uitgevoerd. De stand liep snel uit naar 36-19, mede omdat Jeromy er nog 4 in gooide (2 breaks en 2 uit de linkerhoek), Jeroen 2 keer (rechterhoek en een lobje) en Destin nog 2 keer.

Al met al een goede uitslag, daarbij aangetekend dat een mindere eerste helft gevolgd werd door een betere tweede helft. Doelpuntenmakers Armando 11, Niko 7, Jeromy, Destin en Joost 4, Ian en Jeroen 2 en Glenn en Jordy ieder 1.

Volgende week vrij en op zaterdagavond 9 maart staat de uitwedstrijd tegen Tachos op het programma (18.30 uur) in Waalwijk.

Heren HA-jeugd wint lastige uitwedstrijd tegen Bevo

Op zondag 17 februari werd er om 14.45 uur aangetreden tegen Bevo HA. De vorige wedstrijd werd thuis gewonnen met 41-29, echter gezien de wisselende uitslagen van Bevo kon er vooraf geen voorspelling worden gedaan. Gezien de ranglijst was de kans aannemelijk dat Green Park Aalsmeer zou kunnen winnen: Bevo als achtste, Green Park Aalsmeer eerste.

Na een aardig ritje startte de wedstrijd, echter het leek wel alsof er zonder bal werd gespeeld. Na 6 minuten was de stand nog steeds 0-0, maar daarna begonnen de scores te komen. Bevo nam daarin het voortouw (3-1 na 10’), maar na 15’was de stand 3-3. Doelpunten waren schaars en dat bleef de eerste helft. Het was een stevig potje handbal, waarin het fysieke contact niet geschuwd werd. Het scheidsrechtersduo had haar handen er vol aan, waren soms wat wisselend in hun besluiten echter dat beïnvloedde de scoringsdrift niet echt. Na 20’ was het eerste gaatje door Aalsmeer geslagen, mede omdat Timo een aantal goede reddingen verrichtte. In de navolgende 5 minuten scoorde beide teams nog een keer (5-8) en daarna gaf het team van Wai, Mark en Dennis even vol gas: ruststand 7-13. Ogenschijnlijk een comfortabele voorsprong, maar ieder doelpunt kostte wel veel kracht. Gelukkig stond de dekking uitstekend, aanvallend wat weinig rendement.

In de rust even bijgetankt en vol goede moed de tweede helft aangevangen. Bevo kwam beter uit de rust en wist het verschil na 10 minuten terug te brengen tot 3 punten (12-15). Hmmm, dat kon de bedoeling niet zijn. Aalsmeer schakelde knap door en 10 minuten later waren ze weer uitgelopen tot 16-23, verschil dus 7. In de eindfase werd er knap geconsolideerd gespeeld en kwam de overwinning niet meer in gevaar. Via 19-24, 21-25 werd de eindstand uiteindelijk 22-27. Prima spelende Glenn en Armando, Timo was goed op dreef en dus een keurige overwinning Wat moeizaam tot stand gekomen maar ook dit soort lastige uitwedstrijden dienen gespeeld én gewonnen te worden.

Volgende week speelt Green Park Aalsmeer HA de thuiswedstrijd tegen ARBO Rotterdam HA, aanvang 13.15 uur in de Bloemhof.