Heren A-jeugd wint in Oss van Olympia'89

Zondag 7 oktober ’18: 10.00 uur verzamelen in Oss. Sporthal dicht, kantine dicht……aiiii. Om 10.05 uur kwam een vriendelijke dame met kleine oogjes de kantine openen, er was gisteravond een klein feestje gevierd dus de vloer plakte nog een beetje. Hars in de kantine?? Nee, bier ….. 😊.

De jongens vertrokken snel naar de kleedkamer en startten de warming-up. Er werd in rood gespeeld, sommige shirts werden wat aangepast om ze wedstrijdklaar te maken. Aalsmeer startte om 11.00 uur overweldigend want in 5 minuten tijd stonden ze voor met 0-5. Niko 3, Ian en Jeromy bezorgden Olympia’89 gefronste wenkbrauwen, want waar zou dit naar toe gaan??Image

De trein bleef draaien, want na 15’stond er 5-12 voor Aalsmeer op het bord en de Ossenaren hadden moeite om vooral Niko af te stoppen, hij zou in de eerste helft maar liefst 8 keer scoren. Aanvallend kwam Olympia iets beter in de wedstrijd waardoor ze voornamelijk via de hoeken konden scoren. Image 2Langzamerhand haakten ze weer aan en zo werd het bij rust 13-17. Het hoge niveau van de eerste fase kon Aalsmeer niet volhouden, mede omdat er te snel werd afgesloten op ‘halve kansen’. Na rust werd de verdediging aangepast en voor het eerst dit seizoen werd er met een 6-0 dekking gestart. Hierdoor werd de muur ‘dichtgemetseld’ en dat functioneerde korte tijd. Binnen 6 minuten liep Aalsmeer uit naar 14-21 en het aanwezige publiek bereidde zich voor op een grote uitslag. Met prima aanvalsspel werden de Ossenaren bij vlagen weggespeeld, echter verdedigend werden er toch wat foutjes gemaakt.

Foto verslag 7 okt. 2918Hierdoor kon Olympia tot aan de 15e minuut aan het touwtje blijven hangen (20-24), maar in het laatste kwartier was de weerstand gebroken. Een prachtige schot van Jeromy, een supersnelle break van Ian, Jordy uit de hoek en via de break, Niko onderhands, Stef uit de hoek en ook een door Destin prima aangespeelde Vukasin (Gregor) scoorde vanaf de cirkel. Uiteindelijke stand was 27-36, een dikverdiende winst voor Green Park Aalsmeer HA.

Doelpuntenmakers: Niko 15, Jeromy en Ian ieder 5, Jordy 4, Jeroen en Vukasin 2, Stef, Glenn en Destin ieder 1.