greenpark600LS

eye of the tiger S

OOK DONNY VINK VAN HELLAS NAAR LANDSKAMPIOEN AALSMEER

Het gonsde al even rond, maar de kogel is door de kerk. Ook Donny Vink maakt aan het einde van het seizoen de overstap van Hellas naar landskampioen Aalsmeer. De 20-jarige linkerhoekspeler en strafworpspecialist verwacht zich onder toptrainer Bert Bouwer verder te kunnen ontwikkelen.

,,Ook wil ik graag in de BENE-League spelen en dat zit er bij Hellas niet in. Ik zal moeten knokken voor mijn plaats in het eerste, maar dat maakt me alleen maar beter en sterker”, aldus de jongeling die dit seizoen de revelatie was bij het zo goed presterende Hellas.Schermafbeelding 2019 02 16 om 12.14.58

Niet zelden schoot Vink tien, twaalf doelpunten achter de vijandelijke keeper. Tegen het Opleidingsteam Quintus was hij zelfs achttien (!) keer succesvol. Ook maakt hij deel uit van Jong Oranje. Zijn sterke prestaties bleven niet onopgemerkt bij de andere Nederlandse clubs. Hij stond op het lijstje van een aantal BENE-Leagueclubs en koos na rijp beraad voor Aalsmeer.

Hij stond ook in de belangstelling van Volendam om mee te gaan met zijn huidige trainer/coach Hans van Dijk. ,,Maar ik heb toch gekozen voor Aalsmeer. Beide clubs vind ik erg mooi en ik denk ook dat ik bij beide stappen kan maken. Maar Aalsmeer kon mij momenteel de duidelijkheid geven waar ik naar op zoek was.”

Vink begon met handballen bij Gemini in Zoetermeer en maakte vijf jaar geleden de overstap naar Hellas om zich te verbeteren. De vierdejaars student lichamelijke opvoeding heeft zijn handballoopbaan uitgestippeld. ,,Ik wil stap voor stap vooruit en Aalsmeer is daarbij het volgende station”, aldus de snelle break-outloper.

Vorige week besloot teammaatje Pepijn Michielsen al de overstap te maken en kwam Max de Maat over van Quintus. In het verleden waagden ook al Samir Benghanem (ex Hellas), Gaby Birjovanu (Hercules) en Tim Bottinga (Quintus) met veel succes de overstap naar Aalsmeer. 

AD SPORT/PETER LOTMAN

Ook Pepijn Michielsen verlaat Hellas en kiest voor Aalsmeer

 

Pepijn Michielsen               foto Jet van Bergen en Henegouwen

Michielsen: “In Denemarken was het ongelofelijk gaaf. Het niveau ligt zó bizar hoog. De eerste training was aftasten en kijken of ik het niveau aan kon. Daarna zou worden besloten of ik naar een eerste divisieteam in de buurt moest om mee te trainen of bij de ploeg mocht blijven. Na de training kwam hoofdcoach, Nick Rasmussen, melden dat ik de hele week mocht blijven meetrainen. Voor mij was dat natuurlijk een groot compliment.”

“De kans dat ik naar het buitenland zou gaan, was tot dat moment nog groot. Daarna heb ik toch besloten dat niet te doen. Er waren andere opties in Nederland en ook in Duitsland en Denemarken. Maar ik wil mijn studie Finance &Control blijven combineren met het handbal. Dat kan bij Aalsmeer optimaal.”

Multifunctioneel

Topcoach Bert Bouwer ziet de multifunctionele Michielsen als een goede aanvulling op de manier van spelen zoals hij dat graag wil. Michielsen: “Het was een duidelijk gesprek met Bert. Ik denk dat ik met al die ervaren spelers heel veel kan leren. Aalsmeer is een ploeg die elk jaar voor de prijzen speelt. Voor mij een mooie stap om mij verder te ontwikkelen op het hoogste niveau. Ik moet weer knokken voor mijn plek en dat motiveert me.”

Na trainer/coach Hans van Dijk en de linkshandige hoekspeler Robin Nagtegaal (beiden naar Volendam) is Pepijn Michielsen de derde kracht van het dit seizoen succesvolle Hellas die vertrekt. Ook voor de andere hoekspeler Donny Vink is veel belangstelling.

Aalsmeer trok vorige week al opbouwer en sterke verdediger Max de Maat aan van Quintus.

Greenpark Aalsmeer duwt LIONS opnieuw kopje onder (2)

Green Park Aalsmeer is OCI LIONS voorbijgestreefd op de ranglijst van de BENE-League. Tijdens de vijfde speelronde versloeg het team van Bert Bouwer de Limburgse aartsrivaal met 28-24. In een totaal andere entourage dan vijf maanden geleden toen in een stijf uitverkochte sporthal zo'n achthonderd toeschouwers getuige waren hoe de Aalsmeerders de tiende landstitel veroverde, maakte beide kemphanen er zaterdagavond opnieuw een spannende en emotievolle pot handbal van, die pas in de laatste vijf minuten beslist werd. LEES VERDER OP AALSMEER VANDAAG

BERT BOUWER DE GRONDLEGGER VAN EEN ONGEKEND SUCCES AALSMEER DE BESTE VAN NEDERLAND

Door Peter Lotman

Aalsmeer - Als aan iemand de landstitel van Aalsmeer moet worden opgedragen, is het wel trainer/coach Bert Bouwer. Hij is ontegenzeggelijk de grondlegger van het succes dit seizoen. Door zijn aanpak kon opnieuw een schaal worden toegevoegd aan de toch al rijkelijk gevulde prijzenkast. Zaterdag deelde Aalsmeer in de eigen oververhitte Bloemhof met 25-23 de beslissende tik uit aan rivaal Lions.

 Natuurlijk ging ook alle lof uit naar de spelers, die de boodschap van Bert Bouwer de afgelopen maanden zo gewetensvol oppakten. Ze speelden de laatste tijd gedisciplineerd, lieten fraai handbal zien, knokten als team en beschikten over veel zelfvertrouwen.

En natuurlijk verdienden ook de altijd onvermoeibare voorzitter Mike ‘Multi’ van der Laarse met al zijn staf en vrijwilligers een groot compliment. Zij hebben met z’n allen van Aalsmeer opnieuw een club gemaakt die meetelt in de vaderlandse top. Er staat een team dat met de versterkingen die erbij komen, ook in de nabije toekomst een rol van betekenis kan spelen.

De gouden greep van preses Van der Laarse om Bert Bouwer binnen te halen, betaalde zich dubbel en dwars terug. Want de voormalige topspeler van Hermes, Sittardia en Oranje bleek al zijn ervaring, ook als trainer bij Sittardia en als bondscoach, met overtuiging te kunnen overbrengen. Zijn adepten gingen beter handballen, ze speelden slimmer en uit alles bleek dat ze geloofden in de boodschap van hun coach. En dan kom je heel ver met het behalen van prestaties.4B0A0786

GROTE DRUK

Dat bleek vorige week al in Sittard, toen Aalsmeer uit geslagen positie knap terug kwam en zelfs de eerste partij nog won ook. De grote vraag was vervolgens of de Noord-Hollanders bestand zouden zijn tegen de druk van het moeten winnen. Zou de euforie bijtijds uit de koppies zijn. Ook daarin slaagden Bouwer en zijn staf met glans. Ze realiseerden zich maar al te goed dat ze het niet op een derde wedstrijd, wéér in Sittard, moesten laten aankomen.

En dus domineerde de thuisclub na een wat stroef begin vrijwel de gehele partij. Na 4-6 was het al snel 6-6 en via 8-8 en 12-9 stond er bij de rust al een knappe 15-10 voorsprong op het bord. Die werd na het wisselen rap uitgebouwd tot 19-13, waarbij het opvallend was dat Lions wel erg veel ‘makkelijke’ kansen onbenut liet. Bij 22-20, met nog zeven minuten op de klok, zat de aanhang van Aalsmeer nog even in spanning.

Twee treffers van Nils Dekker en een mooi afscheidsdoelpunt van Wai Wong zorgden voor de enorme opluchting. De Limburgse doelpunten in de onoverzichtelijke slotfase waren slechts voor de statistieken. Al ruim voor het eindsignaal van de voortreffelijk leidende scheidsrechters Schols/Thomassen vierde de bank van Aalsmeer al uitbundig een feestje. Overal vloeiden vervolgens tranen. Bij de winnaars van uitzinnige vreugde en bij de verliezers van diepe droefenis. Zoals zo vaak in de sport lagen ook nu weer alle emoties op een paar vierkante meter dicht bij elkaar.

Doelpunten Aalsmeer : Tim Bottinga (5), Robin Boomhouwer (4), Nils Dekker (3), Erik Blaauw (3), Quinten Ouderland (3), Remco van Dam (2), Samir Benghanem (2), Jimmy Castien, Kevin Hooijman en Wai Wong.

Doelpunten Lions : Joao Ramos (7), Joris Baart (5), Ivo Steins (4), Ivar Stavast (3), Rob Schmeits (2), Lino Janssen en Mario Bergen.

WEDSTRIJDRAPPORT

Amusementswaarde (****) : Het was niet altijd even mooi, technisch handbal, maar dit soort duels boeien van het begin tot het einde. Er zit rivaliteit in, spanning, bij vlagen fraaie acties en de emoties lopen vaak hoog op. Geen moment slaat de verveling toe.

Scheidsrechters (****) : Yves Schols en Sigurd Thomassen floten een uitstekende partij. Het was niet makkelijk, want de twee ploegen gunden elkaar niks. Ze zaten er bovenop als het te gortig werd, maar lieten lekker doorspelen waar dat mogelijk was. Ook doorzagen zij goed de theaterstukjes van sommige spelers. Zij zijn pas een jaar aan elkaar gekoppeld en dan is het knap om al zo op elkaar ingespeeld een zware partij te leiden.

Beste Spelers : De beide keepers van Aalsmeer, Marco Verbeij (direct na afloop: ,,Ik leef nog in een roes”) en Gaby Birjovanu, waren in topvorm. Mooi werk van de zeer kundige keeperstrainer Peter Tier. Tim Bottinga was opnieuw ijzersterk op dreef. Hij speelt het seizoen van zijn leven en blinkt wekelijks uit. Robin Boorhouwer is vanwege zijn flitsende spel altijd een lust voor het oog.

Bij Lions haalde een aantal spelers niet de vorm die nodig is om een finalepartij te beslissen. Joao Ramos is van grote waarde voor de Limburgse ploeg vanwege zijn temperamentvolle spel. Datzelfde geldt voor Ivo Steins, die blijft doorbikkelen.

Bijzonderheid : Kevin Hooiman (,,Wat een mooie manier om met de titel thuis afscheid te nemen”) doet een stapje terug na een sterk seizoen waarin ook hij dankzij trainer Bouwer veel geleerd heeft. Ook Wai Wong zien we helaas niet meer terug binnen de lijnen. Hij heeft de laatste, beslissende wedstrijden aangetoond dat hij de oeuvreprijs, die we hem al eerder toekenden, dik heeft verdiend.

AD SPORT/PETER LOTMAN