greenpark600LS

eye of the tiger S

Verlies Heren 2

Hoe schrijf je recht wat eigenlijk krom is? Als fervent supporter van Green Park Aalsmeer Heren 2 valt het moeilijk om op te schrijven dat Aalsmeer Heren 2 vrij kansloos verloor tegen de nummer 2 van de eredivisie, Hellas 1. Was Hellas nou zo goed? 

Schermafbeelding 2019 02 18 om 21.46.34Ja! Echter, het opleidingsteam van Aalsmeer had beter een collectieve snipperdag kunnen nemen want ze lieten zich gewillig afslachten. Na 5 minuten nam Djordje zijn eerste time out, want bij een achterstand van 6-2 moest er even bijgepraat worden. Het verschil tussen luisteren en er iets mee doen vertaalde zich in 15-6 achterstand na een kwartier spelen en een 22-9 ruststand. Veel te veel missers (18), slappe dekking en veel te weinig energie om ook maar enigszins te kunnen praten van tegenstand.

De scheidsrechters beloonden Djordje aan het begin van de tweede helft met een gele kaart vanwege een te lange rustpauze en eigenlijk was dat wel één van de Aalsmeerse hoogtepunten. De tweede helft was een kopie van de eerste helft: 19 missers, 12 doelpunten, een op hoog tempo spelend Hellas die een wel heel easy avond had en uiteindelijk een eindstand op het scorebord van 37-21 in het voordeel van de Hellenen.

Soms heb je van die wedstrijden waarbij niets lukt. Wat resteert is dat er dan hard gewerkt dient te worden en je terugvalt op de afspraken. Als beiden niet lukt, dan verlies je kansloos.

Op naar de volgende wedstrijd, thuis tegen Lions Heren 2. Volgende week 24 februari, 15.00 uur in de Bloemhof!

Foto's Jetfotografie

Heren 2 verliest thuis van BFC Heren 1

Zondag 10 februari 2019 trad Green Park Aalsmeer heren 2 aan tegen BFC uit Limburg. BFC was in de heenwedstrijd nipt te sterk (26-25) en ook nu leek het op voorhand een lastige wedstrijd te worden. Als nummer 4 en 5 op de ranglijst in het linkerrijtje, echter BFC had na een slechte seizoenstart een absoluut positieve lijn te pakken.image 2019 02 13 2

De Aalsmeerder bank werd bemenst door een groot deel van de HA-jeugd die net uit Den Haag kwam gereden na hun winstpartij tegen Hellas waardoor zij hun koppositie verstevigden. De wedstrijd ging van start en al snel bleek het een gelijkopgaande wedstrijd: via 4-4, 7-7 naar 9-9 waarna BFC voor het eerst (na 17’) een gaatje van 2 goals maakte. Toch slaagde Aalsmeer er in om iedere keer de aansluitingstreffer te maken en zo via Leon, Lars en Menno van de cirkel een 13-15 ruststand op het scorebord te zetten.image 2019 02 13

De tweede helft startte in ondertal en BFC buitte dat uitstekend uit om in de resterende seconden nog snel te scoren waardoor het gaatje drie werd. Als je dan in 6’ tijd teveel mist, dan staat het plotseling 14-19 en realiseer je je als team dat het wel een opgave wordt. Wat we dit seizoen vaker hebben gezien, dat is dat dit Heren 2 blij vlagen erg goed handbalt. Zo ook in de navolgende 10 minuten, want via prima goals van voornamelijk Lars (4x), Don en een fantastische knal onderkant lat van Niko werd het zowaar 20-20. Alles weer open zou je zeggen, want met nog 14 minuten te spelen is het zaak de positieve lijn door te trekken. Helaas had de inhaalrace wat veel energie gekost want via 20-22 en 20-24 werd er pas na 5 minuten weer gescoord (21-24: Lars via een strafworp). Aalsmeer bleef nog tot aan de 24e minuut aan het touwtje hangen (23-25), maar daarna speelde BFC de partij goed uit mede omdat Aalsmeer in de resterende tijd nog 7 keer miste. Eindstand 24-29.

Uiteindelijk gingen de punten verdiend mee de bus in naar Limburg, vooral omdat Aalsmeer haar gemiddelde niveau niet haalde. Ook dat hoort erbij, volgend weekend naar één van de koplopers: Hellas!!

Prima overwinning Green Park Aalsmeer Heren 2

Om aansluiting bij de subtop van de eredivisie te houden was een overwinning op het opleidingsteam van Quintus noodzakelijk. Gezien de stand behoorde dit tot de mogelijkheden, echter een week eerder was dat een misrekening gebleken.

In het eerste kwartier ging de stand gelijk op: Quintus stond iedere keer één puntje voor. Dankzij of ondanks, want waar de verdediging van Aalsmeer uitstekend stond, daar miste de aanval een aantal opgelegde kansen. De stand na 15’ was dan ook 7-7 door goals van Menno, Don en Niko. Beerent mocht even gaan zitten (2”), maar dat weerhield Niko niet om de 8-7 te scoren mede omdat Mark in de eerste helft goed stond te keepen.rsz img 0810

In de resterende 14 minuten scoorde Quintus nog maar 3 keer, terwijl Aalsmeer via Lars, Leon Stijn het net lieten opbollen tot de ruststand van 14-10. Het spaarzaam opgekomen publiek zag een hard werkend Aalsmeer, gedisciplineerd spelend en via een trage eerste fase daarna versnellen richting de afronding.

De wedstrijd werd daarna in 7 minuten gespeeld. Aalsmeer kwam veel beter uit de kleedkamer en liet er via goals van Don, Stijn, Lars en een strafworp van Niko geen gras over groeien. Bij een stand van 20-12 was het zaak om geconcentreerd te blijven spelen, echter in de 5 minuten erna werd er in de 4 aanvallen niet gescoord. Daar de verdediging nog steeds hard werkte kwam Quintus ook niet aan scoren toe. De Westlanders waren ondertussen overgeschakeld naar het uitdekken van de gehele opbouwrij van Aalsmeer, echter dat had tot gevolg dat er wel heel veel ruimte ontstond op de 9 meter lijn van Quintus. Hier werd dankbaar gebruik van gemaakt door de combi Stijn en Leon, waardoor de ballen er vrij makkelijk door beiden in werden gegooid. Tactisch minder sterk van de mannen uit Kwintsheul, dus de stand werd uitgebouwd tot 26-16. Met nog 11 minuten te spelen was het zaak om de wedstrijd uit te spelen en ongemerkt werd er wat meer ruimte geboden. Vanaf de 31-21 werd er wat makkelijker gescoord door de tegenstanders waardoor de uiteindelijke eindstand 34-28 op het scorebord verscheen. Al met al een prima wedstrijd van de Aalsmeerders, degelijk gespeeld en heel hard met en voor elkaar gewerkt. Door het gelijke spel van E&O schoof Heren 2 weer een plekje op en staat Green Park Aalsmeer 2 op een keurige 5e plek met hetzelfde aantal verliespunten als E&O. Volgende week de verre uitwedstrijd tegen Bevo HS2, zondag 13.00 uur.

Doelpuntenmakers: Niko 8, Leon 7, Lars, Don en Stijn 5, Joris en Menno 2. Mark had in totaal 14 stops.

Scherpte ontbrak bij Heren 2 in Waalwijk

Na een lange winterstop hervatte Green Park Aalsmeer Heren 2 de competitie in Waalwijk tegen Tachos Heren 1. Door de afwezigheid van een aantal spelers was het team versterkt met een aantal A-junioren, echter op een paar plekken werd het gemis gevoeld. Menno was bij heren 1 waardoor Stijn mocht debuteren als cirkelloper, Niko op het midden en Leon gelukkig weer startend in de basis. Het zou de wedstrijd van de gemiste kansen worden, in combinatie met het gemis aan felheid. Of dit kwam door het gemis een paar spelers, het feit dat nog niet iedereen gestart was met alle trainingen te bezoeken maar feit was wel dat er in de eerste helft 22 doelkansen om zeep werden geholpen. rsz image 43Tachos maakte daar dankbaar gebruik van en sloeg na 16 minuten het eerste gaatje. Tot die tijd ging de strijd gelijk op (5-5) door doelpunten van Don (3), Lars en Leon echter het spel was aan beide kanten niet fantastisch. Joris werd de dupe van een belachelijke overtreding (duwen in de lucht), viel op zijn rug en had daar veel last van. De 2” tijdstraf had gewoon rood moeten zijn, echter de scheidsrechters keken de hele wedstrijd anders tegen de spelsituaties aan dan de spelers. Gelukkig lieten de spelers van Aalsmeer zich daardoor niet uit de tent lokken, maar echt beter handballen deden ze er niet van. De rest van de eerste helft werd er nog twee keer gescoord, veel fouten gemaakt en veel gemist. Vanuit dat perspectief was de 14-7 voor Tachos terecht.rsz image 44

De tweede helft waren de teams beter aan elkaar gewaagd, echter de achterstand werd nooit kleiner dan 5 goals. Er werd gewoon niet goed genoeg gespeeld om Tachos het echt moeilijk te maken. Wederom te veel kansen niet benut, nog geen automatismen waardoor er redelijk gemakkelijk kon worden verdedigd bij Tachos en uiteindelijk resulterend in 26-20 verlies. Dat keeper Bart scoorde in het lege doel, er een rode kaart bij Tachos viel die al drie keer eerder gegeven had kunnen worden, Don 10 keer scoorde, Stijn 2 keer vanaf de cirkel, Green Park Aalsmeer de tweede helft won met 12-13 en Tachos nog een time out nam in de laatste minuut bij de genoemde voorsprong……… ach, het doet er eigenlijk niet zo toe. Als je maar 20 keer scoort en bijna 40 keer mist dan weet je waar je de week erna aan moet werken, toch? 😊