greenpark600LS

eye of the tiger S

Heren 2 houdt de punten thuis tegen DFS Arnhem

Met twee punten achterstand op Arnhem op de ranglijst (Green Park Aalsmeer 7, Arnhem 5) was er bij winst dus wat te behalen. Met de geblesseerde linkshanders Kevin en Leon op de bank, maar met een half dozijn A-spelers op de bank startte Aalsmeer prima met 2 goals binnen de minuut. Menno vanaf de cirkel en Erik onderhands: bam!

rsz image 19

Na twee missers maakte Arnhem de gelijkmakende (2-2), miste Lars de eerste strafworp, maar kon hij daarna toch de 3-2 aantekenen door een prima uitgespeelde eerste fase. Met een beetje pech bij de rebound (3-4) kwam Aalsmeer in overtal te staan, maar helaas werden beide kansen gemist waarna Arnhem weer compleet was. Dat er daarna wel gescoord werd is natuurlijk interessant, maar Don tekende de 4-5 en 5-5 aan. Erik schoot bijkans de lat dwars doormidden, waarna Don de zesde en zevende er ook maar in gooide 7-5. De verdediging stond aardig goed, want Arnhem had veel moeite om de bal richting doel te krijgen en dan stond daar altijd nog Mark. Hij stopte de eerste helft zeker 8 belangrijke ballen, dus dan loopt het lekker. Lars scoorde de 8-6, Stijn en Erik verhinderden gezamenlijk een break van Arnhem en toch kwamen de Arnhemmers op gelijke hoogte: via 8-8, 9-9, 10-10 waarbij de beide opbouwers van Arnhem bijna niet te stoppen waren. Na 11-10 door Lars mocht Niko daarna twee keer in de break zich uitleven (13-10), maar werden er daarna nog twee kansen gemist op een grotere voorsprong. Via 13-12 tekende Lars uiteindelijk voor de ruststand 14-12. Blij vlagen goed handbal, soms nog wat onzorgvuldig.

De tweed helft werd het doelpuntenfeestje van Don! Waar hij in de eerste helft er al 4 ingooide, in de tweede helft verdubbelde hij dit aantal. Meer doordat het gehele team zou kunnen scoren werden er bij Arnhem keuzes gemaakt waardoor Don veel ruimte kreeg. Erik kreeg mandekking, liet zich zakken naar de middellijn of de linkerhoek waardoor er veel ruimte kwam voor de 1 tegen 1 duels of schietkansen. Via 18-15 werd het 21-19, waarna Menno er met 2” uit werd gestuurd. Het vreemde was dat er toen een tussensprint door Aalsmeer werd ingezet en via goals van Niko, Stijn en Don uit werd gelopen naar 24-19 met nog 15 minuten op de klok.  De beide opbouwers van Arnhem waren eigenlijk de enige spelers die scoorden bij DFS, dus door een offensieve dekking op deze twee werden ze wat meer op afstand van het doel gehouden. Via 26-21, 27-23 kwamen de Arnhemmers op 28-25, mede omdat het team van Aalsmeer soms te onrustig acteerde en minder goed omging met de geboden ruimte. De twee youngsters Don en Niko hadden al een wedstrijd met de HA in de benen, maar waren in de laatste 10 minuten hun tandvlees aan het testen en sleurden met de andere mannen de overwinning binnen. Uiteindelijk bleek de marge van 5 doelpunten (30-25) genoeg om de laatste 7 minuten goed door te komen en eindigde de wedstrijd bij de stand van 30-28.

Een verdiende overwinning, een uitblinkende Don en Mark en na dit weekend op een mooie (gedeelde) vijfde plek op de ranglijst, tezamen met Arnhem en op respectievelijk 1 en 2 punten van BFC en Lions HS2. Komend weekend start de tweede helft van de competitie, uit naar E&O HS1.

Heren 2 houdt aansluiting

Zaterdagavond 24 november ’18 speelde Green Park Aalsmeer HS2 in Amsterdam tegen Aristos Heren 1. OP papier een wedstrijd om te winnen, Aalsmeer zevende en Aristos twaalfde (en laatste). Met een volle bank met jeugdspelersging de wedstrijd van start en al snel bleek Aalsmeer de bovenliggende partij, echter het verschil in goals werd nooit echt groot. Tegenover het rsz 1rsz image 12technische en snelle spel van Aalsmeer stond het tactische spel van Aristos dat veelvuldig hun cirkel zocht en vond: veelal een doelpunt en anders een strafworp. Aan het einde van de eerste helft stond er een drie punten verschil op het scorebord: 14-17. Dat moest beter! In de tweede helft werd het  strijdplan iets aangepast, de cirkel werd beter afgeschermd en het tempo in de eerste fase werd opgevoerd. Aalsmeer kwam op 15-19 voorsprong (goals van Niko en Stijn), Arsitos kwam nog even op 17-19, maar daarna gingrsz image 11 het snel: Menno scoorde 17-20 na een mooie, snelle pass van Erik en in de navolgende 15 minuten scoorden Stijn, Don en Niko afwisselend via snelle breaks, goed uitgespeelde aanvallen en 1 op 1 duels. De stand werd opgevoerd naar 21-30, Lars mocht tussentijds even met 2” uitrusten en na 50 minuten spelen nam Aristos een time out. 

Met maar twee wissels konden de Amsterdammers het eigenlijk niet belopen en het was dat Aalsmeer soms wat slordig was, anders was het verschil nog zeker 10 doelpunten groter geweest. In de laatste 10 minuten wisselde Djordje al zijn spelers, waardoor iedereen speeltijd kreeg. Goals van Jeromy, Joris en Glenn bracht de eindstand uiteindelijk op 26-35. Uiteindelijk een prima overwinning waardoor Green Park Aalsmeer de aansluiting op de nummer 3 en 4 houdt met maar 2 punten achterstand op Arnhem, de tegenstander van volgende week in Aalsmeer, 15.00 uur.

Heren 2 verliest nipt van koploper Hellas HS1

Heren 2 verliest nipt van koploper Hellas HS1

Na een goede seizoenstart werd op zondag 4 november 2018 de wedstrijd tussen de nummer 1 en 4 van de eredivisie gespeeld, een mooie clash tussen twee goed handballende teams. Met meer dan 100/130 toeschouwers verliep de strijd zoals een topper moet verlopen: goed handbal, kansen benutten én missen en een gelijk opgaande stand. De eerste helft was Hellas de bovenliggende partij, echter Green Park Aalsmeer hing iedere keer aan het touwtje. Bij een ruststand van 13-17 was alles nog mogelijk! 

Aalsmeer kwam uitstekend uit de rust en binnen drie minuten was de stand teruggebracht naar 16-17 door goals van Lars, Kevin en Don. Deze laatste werd met een onderhandsschot in ondertal gescoord doordat Lars er even met 2 minuten af moest. Het scoreverloop verliep wat wisselend: iedere keer als Green Park Aalsmeer dichterbij kwam, volgde er twee of drie missers waardoor Hellas weer kon uitlopen naar een verschil van 2 of 3 goals. Via 18-21, 20-21 werd het 20-25. Helaas werd het verschil iets groter, omdat de overtal situatie slordig werd uitgespeeld en Hellas de gelegenheid kreeg om zelf wel te scoren.  Na 15 minuten in de tweede helft rechtte Green Park Aalsmeer zijn rug en via goals van Stijn (hoek), Erik (schot van 14 meter uit een break) en Jim (break). (23-25) Na de tegengoal van Hellas (23-26) nam Djordje een time out en zette de mannen weer even goed neer. Helaas werd de eerstvolgende kans uit de hoek gemist, scoorde Hellas weer (23-27) en herstelde Erik de drie punten marge, maar vergat hij in de tegenaanval erna te scoren (op de paal). Hellas had er nog niet alle vertrouwen in en schakelde over op 7 veldspelers, waardoor er extra druk op de verdediging van Green Park Aalsmeer werd gezet. De Hagenaars speelden dit spel slim richting de vrije man op de hoek waardoor de marge 3 á 4 goals bleef. Via goals van Lars, Kevin (2x) en Don werd de stand naar 28-30 gebracht en volgde rap de 28-31 omdat een foute sper over het hoofd werd gezien. Met nog 4 minuten te spelen volgde een tijdstraf voor Hellas en een strafworp voor Green Park Aalsmeer. Helaas werd deze niet benut en liep Hellas naar 4 punten voorsprong. Met nog 3 minuten te spelen scoorde Stijn 29-32 en nam Hellas nog een time out. Ze scoorden aansluitend (29-33), waarna Djordje nog twee A-junioren inwisselde om ze nog even het speelgevoel te geven. In de resterende tijd werd er niet meer gescoord en eindigde deze wedstrijd in een verdiende overwinning voor Hellas.

Punten HS2 blijven in Beek

Zaterdagavond 20 oktober ’18 speelden de mannen van Djordje en Johan de verre uitwedstrijd in het diepe Zuiden, tegen BFC. In de rangschikking één van de ondersten, maar met veel individueel goede spelers een lastige tegenstander. Zonder Kevin en Jim (geblesseerd) ving de wedstrijd aan in een goed gevulde sporthal met zegge en schrijven 2 Aalsmeersupporters ��.

Na 5’ was de stand 2-2 en was het allemaal nog een beetje aftasten: BFC had al twee keer geel te pakken, twee verschillende speelstijlen en ook het arbitrale duo moest even wennen. Na 12’ was de stand 4-4 maar had GreenPark Aalsmeer eigenlijk al met 9-4 voor moeten staan, echter de open doelkansen werden wel heel erg makkelijk gemist. Er werd goed gehandbald, hoog bal- en beweegtempo alleen dan moet er wel goed worden afgerond. Na 20 minuten nam BFC een time out, bij een stand van 6-8 in het voordeel van Aalsmeer, en dat had even effect. Via 8-8, 9-9 werd het 10-10 en daarna scoorde BFC in ondertal 12-10. Don kon de 12-11 nog maken, maar daarna werd er nog twee keer gemist waardoor dit ook de ruststand werd. In de tweede rsz 1rsz image 2 1helft bleef Aalsmeer 20 minuten lang de bovenliggende partij: Mark vervolgde zijn goede keeperswerk, Stijn scoorde vier keer achter elkaar waardoor er voor het eerst een drie punten voorsprong op het scorebord verscheen. Helaas konden de uitstekende aanvallen niet worden bekroond met goals, mede omdat er een aantal onbegrijpelijke beslissingen werden genomen waar BFC van kon profiteren. (16-17). Djordje nam een time out na 15 minuten en dat signaal werd uitstekend opgepakt door de youngsters die speelden. Ze liepen uit tot 17-21 (19e minuut), echter nadat er weer twee keer onterecht in het nadeel werd gefloten én een aantal missers aan Aalsmeerzijde was het even later 20-21 en lag de wedstrijd weer helemaal open. Destin had ondertussen zijn debuut in heren 2 gemaakt, echter Djordje wisselde zijn basisspelers weer terug voor de laatste 10 minuten. Na 21 minuten was de stand 21-23 maar vanaf dat moment ging de zwarte tijgermachine haperen en werd er telkens te snel afgesloten. Hierdoor werd er teveel gemist en kroop BFC dichterbij en kwamen ze 3’ voor tijd op voorsprong 24-23. Via 25-24, 26-24 en een spannende eindminuut werd de uiteindelijke stand 26-25 in het voordeel van BFC. Aiiii, de betere ploeg maar teveel missers (23 doelkansen) betekent dat de punten in Beek bleven. 50 minuten het betere van het spel hebben (veel complimenten op de tribune van de Limburgers gehoord), maar in de eindfase niet de juiste dingen doen. Prima keeperswerk van Mark,
doelpuntenmakers bij Aalsmeer waren Stijn 6, Niko en Lars 5, Menno en Don 3, Leon 2 en Vukasin 1. Volgende week rust, maar op zondag 4 november komt de koploper op bezoek: Green Park Aalsmeer tegen Hellas, aanvang 15.00 uur.